Opoziţia bulgară, protest împotriva demolării unui monument ridicat în onoarea armatei sovietice

205
Opoziţia bulgară, protest împotriva demolării unui monument ridicat în onoarea armatei sovietice - 1-1702631052.jpg

Articole de la același autor

Partide de opoziţie bulgare au blocat accesul la tribuna parlamentului de la Sofia, ca protest faţă de înlăturarea şi mutarea săptămâna aceasta a unui monument ridicat în centrul oraşului în 1954 ca omagiu adus armatei sovietice, relatează agenţia EFE.

Protestul, care a împiedicat desfăşurarea şedinţei de plen, a fost organizat de mai multe partide, respectiv formaţiunea prorusă Vazrajdane (Renaşterea), Partidul Socialist Bulgar şi formaţiunea anti-sistem „Există un Astfel de Popor”, partide care împreună au 71 din cele 240 de mandate parlamentare.

„Este o profanare a istoriei noastre. Nu vom mai permite niciodată ca anarhia şi totalitarismul să guverneze ţara”, a clamat liderului partidului Vazrajdane, Kostadin Kostadinov.

Şi preşedintele bulgar Rumen Radev, foarte critic faţă de actualul guvern pro-occidental de la Sofia, a protestat faţă de înlăturarea monumentului. „Distrugerea barbară a monumentelor nu este doar o încercare de a şterge istoria, ci adânceşte conflictele în interiorul societăţii”, a reacţionat preşedintele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8648 secunde