Opt gheparzi din Namibia au sosit în India pentru a fi reintroduşi în natură

153
Opt gheparzi din Namibia au sosit în India pentru a fi reintroduşi în natură - gheparzi-1663491454.jpg

Articole de la același autor

Opt gheparzi din Namibia au sosit duminică în India în vederea unei viitoare eliberări în natură, în cadrul unui proiect ce vizează reintroducerea acestor feline după ce specia a fost declarată extinctă în regiune în urmă cu 70 de ani, informează AFP.

Potrivit autorităţilor, este vorba despre prima relocalizare intercontinentală a gheparzilor, animalul terestru cel mai rapid de pe planetă. Un proiect ambiţios care a divizat experţii, existând şi voci ce au exprimat opinii sceptice în legătură cu şansele de reuşită.

Cele cinci femele şi trei masculi au fost transportate dintr-un parc de animale situat la nord de Windhoek, capitala namibiană, la bordul unui Boeing 747 închiriat supranumit „Avionul felinelor”, pentru un zbor de 11 ore.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a prezidat această operaţiune organizată în parcul naţional Kuno, situat la circa 300 de kilometri sud de capitala New Delhi, zonă aleasă pentru prada abundentă şi pentru prerii.

Fiecare dintre animale, cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani şi jumătate, a fost echipat cu o zgardă care permite monitorizarea deplasărilor prin satelit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7038 secunde