Palpitațiile, semne ale unor probleme cardiace

9007
Dacă simțiți că vă bate inima puternic, că vă iese din piept sau, dimpotrivă, aveți senzația lipsei unor bătăi de inimă, înseamnă că aveți palpitații. Cel mai frecvent, palpitațiile apar la supărări, emoții puternice, bucurii și dispar repede, nu sunt periculoase și nici nu dor. Câteodată, pot fi semne ale unor probleme cardiace.

Palpitațiile sunt ma-nifestări care apar din când în când după emoții, stări conflictuale, în crizele de panică și, uneori, chiar fără a avea legătură directă cu factorii psihici din mediul extern.
Palpitațiile se caracterizează prin senzația de bătăi de inimă frecvente. Bătăile inimii pot fi simple manifestări fără a avea legătură cu inima.
Gherghina Rizea, medic primar în medicină de familie, ne spune că palpitațiile dispar repede, odată cu agentul cauzator, cum ar fi supărarea, emoția sau bucuria.
Cauzele palpitațiilor pot fi sau nu legate de inimă. Anumite medicamente, suplimente naturiste și droguri pot stimula inima să bată mai repede. Cofeina din cafea, ceai sau unele băuturi răcoritoare sau energizante, alcoolul și tutunul pot și ele să producă palpitații.
Bolile tiroidei și anemia pot cauza palpitații, la fel și anxietatea, stresul, exercițiile fizice intense, obezitatea, tulburările hormonale legate de menstruație, menopauză sau sarcină, stările febrile.

Palpitațiile apar la o frecvență a bătăilor pe minut de sub 60 și peste 100
Palpitațiile apar la o frecvență a bătăilor inimii de peste 100 pe minut sau sub 60 pe minut.
Uneori, palpitațiile pot trăda existența unor tulburări de ritm ușoare ale inimii, așa numitele tahicardii sinusale. De aceea, manifestările nu trebuie tratate cu indiferență. Potrivit specialistului, atacurile de panică sunt tipice cu tahicardiile și nu trebuie luate niciodată în derâdere.
Ori de câte ori cineva are puseuri de palpitație trebuie să meargă la medicul de familie. La consult, primul lucru pe care-l face medicul este să măsoare tensiunea pacientului. Pot fi cu adevărat tulburări de ritm și, în acest caz, mediul de familie îl va trimite pe cel suferind la un cardiolog pentru a i se face investigații amănunțite.
Cardiologul indică pacientului un examen cardiologic, EKG, eventual monitorizare permanentă cu un monitor portabil, ecocardiogramă, angiogramă, examen de sânge, dozări hormonale pentru hormonii tiroidieni.

Sedative nervoase pentru tratarea palpitațiilor
Foarte important este ca persoana care are palpitații să nu se autotrateze. Tratamentul constă în sedative nervoase, fie din plante, fie sintetice, însă doar la recomandarea medicului.
Evitați cofeina, alcoolul și tutunul și informați medicul despre medicamentele și suplimentele naturiste pe care le luați, cât alcool beți și dacă folosiți orice altceva care poate cauza palpitații. Țineți o evidență a palpitațiilor, notând momentul în care au apărut și ce făceați când au debutat.
Tratamentul este de strictă specialitate, dar starea bolnavului se poate ameliora considerabil prin măsuri simple: odihnă suficientă și evitarea stresului, renunțarea la cafea, tutun și alcool, menținerea în limite normale a colesterolului și glicemiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3368 secunde