Papa Benedict a părăsit Vaticanul

161
Papa Benedict a părăsit Vaticanul - papabenedict-1362073322.jpg
Zi istorică astăzi la Vatican, unde, pentru prima oară după nu mai puțin de șapte secole, un papă se retrage de pe tronul Sfântului Petru. Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul, la ora 18:00 (ora României), la bordul unui elicopter care l-a dus la Castelul Gandolfo, reședința de vară a papilor, la aproximativ 30 de kilometri de Roma.

Benedict al XVI-lea a ajuns la o vilă cu un teren de aproximativ 55 de hectare și grădini somptuoase, pe malul Lacului Albano. Odată instalat în apartamentele sale, el a salutat mulțimea de la balconul vilei, care dă spre Piața Castelului Gandolfo, ce figurează în clasamentul celor mai frumoase localități din Italia. Acesta a fost ultima apariție publică a lui Benedict al XVI-lea ca Papă.

Papa Benedict le-a spus crendicioșilor că nu mai este Suveran Pontif și că începe "ultima etapă a pelerinajului în această lume", scrie Corrriere della Sera.

"Vă mulțumesc pentru prietenie și pentru dragoste. Știți că nu mai sunt Suveran Pontif, sunt un simplu pelerin care începe ultima etapă a pelerinajului în această lume. Vreau să știți că inima mea va lucra în continuare pentru binele comun al Bisericii și al comunității", a spus Benedict.

La ora 21.00, ora României, va intra în vigoare, în mod oficial, retragerea Papei. Singura manifestare concretă a acestui final de pontificat va consta în faptul că gărzile elvețiene, aflate în post la poarta Castelului Gandolfo, se vor retrage.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3216 secunde