Papa Francisc a ajuns la Bangui, a treia etapă a turneului său african

73
1
Papa Francisc a ajuns la Bangui, a treia etapă a turneului său african - papa-1448812945.jpg

Articole recomandate

Purtător al mesajului de pace și reconciliere, papa Francisc a ajuns duminică la Bangui, în cea de-a treia etapă a turneului său african, într-o țară care se află în pragul violențelor intracomunitare, notează Agerpres.ro.



Întâmpinat la aeroport de președintele interimar al Republicii Centrafricane, doamna Catherine Samba Panza, papa Francisc efectuează o vizită, de două zile în această țară, în condiții sporite de securitate, fiind dislocate special pentru acest eveniment efective din forțele misiunii ONU (Minusca), ale misiunii franceze Sangaris și ale poliției centrafricane.

Potrivit AFP, pe bulevardul care face legătura între aeroport și centrul orașului Bangui a fost desfășurat un impozant dispozitiv de forțe de ordine pentru asigurarea securității trecerii coloanei oficiale a Papei.

Oportunitatea desfășurării vizitei a fost pusă la îndoială până în ultimul moment din cauza situației, deloc pașnică, din capitala centrafricană între milițiile Seleka (majoritar musulmane) și cele anti-Balaka (creștine), cu câteva săptămâni înainte de data alegerilor.

Serviciile de informații franceze au recomandat suveranului pontif să evite totuși vizitarea unor locuri, din cadrul programului stabilit, care implică un anumit grad de risc, însă papa Francisc a transmis că nu anulează niciun obiectiv din programul vizitei. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Francesco Lombardi, a confirmat sâmbătă seară că 'întreg programul va fi respectat', conform AFP. Ministrul securității din această țară, Chysostome Sambia, a declarat că au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securității papei Francisc.

Papa va vizita duminică o tabără de refugiați, urmând ca luni să viziteze enclava musulmană PK5 din Bangui unde se va reculege la o moschee, iar apoi va oficia o mesă pe un stadion în fața a peste 20.000 de oameni.



Comentează știrea

ruslan
29 noiembrie 2015
Cum poti castiga bani!

Cum poti castiga bani! Exceptional! Incepe si tu imediat si GRATUIT un curs online care te invata rapid cum poti castiga bani folosind internetul! Lectiile sunt extrem de interesante si te invata GRATUIT cum poti castiga bani! Pentru a primi acest curs, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Duminică, 08 Noiembrie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc, decizia zilei
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc, gazdă pentru refugiați
Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc a uimit din nou întreaga lume
Duminică, 21 Iunie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc, vizită în Torino
Sâmbătă, 13 Iunie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc, propunere istorică
Pagina a fost generata in 1.6039 secunde