Papa Francisc cere stoparea “spiralei violențelor” în Orientul Mijlociu

6369
Papa Francisc cere stoparea “spiralei violențelor” în Orientul Mijlociu - papa-franciscpopeangelus-1713101121.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc a făcut un „apel urgent” împotriva unei „spirale de violență” după atacul cu rachete și drone al Iranului asupra Israelului, avertizând asupra unei potențiale conflagrații regionale, transmite The Guardian.


„Fac un apel presant pentru a se pune capăt oricărei acțiuni care ar putea alimenta o spirală a violenței care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict și mai mare”, a declarat suveranul pontif după tradiționala rugăciune de duminică în Piața Sfântul Petru de la Vatican.


„Mă rog și urmăresc cu îngrijorare, dar și cu durere, veștile care au sosit în ultimele ore despre înrăutățirea situației din Israel din cauza intervenției Iranului”, le-a spus papa credincioșilor.


„Nimeni nu ar trebui să amenințe existența altora. Toate țările trebuie, totuși, să fie de partea păcii și să-i ajute pe israelieni și palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul și în siguranță”, a spus el.
„Acesta este dreptul lor”, a insistat Francisc în timp ce a repetat încă o dată apelurile anterioare pentru încetarea focului în Gaza și „negociere”.


Suveranul pontif a mai cerut lumii să „ajute populația care se confruntă cu o criză umanitară” în Gaza și a îndemnat la „eliberarea imediată a ostaticilor răpiți în urmă cu câteva luni” de Hamas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3043 secunde