Papa Francisc denunță cele „patru păcate ale jurnalismului”

15154
Papa Francisc denunță cele „patru păcate ale jurnalismului” - papa-1693055770.jpg
Papa Francisc a denunţat sâmbătă, cele ”patru păcate ale jurnalismului”, la înmânarea unui premiu jurnalistic, la Vatican, iar ”dezinformarea” şi informaţiile false (”fake news”) reprezintă, în opinia sa, ”primele păcate al jurnalismului”, relatează AFP.


”Dezinformarea este primul dintre păcate, să le zicem erori ale jurnalismului”, a declarat el la o audienţă, la Vatican, la înmânarea unui premiu jurnalistic, în prezenţa unor ziariști italieni.


”Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului, care sunt patru: dezinformarea, atunci când un jurnalist nu informează sau informează rău, calomnia, utilizată uneori, defăimarea, care este diferită de calomnie, dar distruge, iar al patrulea este (...) dragostea de scandal”, a declarat Papa argentinian, citat într-un comunicat de către Vatican.


”De exemplu, manipulările celor care răspândesc cu interes fake news pentru a orienta opinia publică, mă îngrijorează”, a declarat el.


Sfântul Pontif îndeamnă la un ”salt de responsabilitate” în ”conjunctura dramatică pe care o traversează Europa prin continuarea Războiului din Ucraina”.


”Speranţa mea este să facem loc vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, dar şi atâtor altora”, a subliniat el.


Papa argentinian, în vârstă de 80 de ani, un comunicator talentat, care urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Mongolia, a acordat de la începutul pontificatului numeroase interviuri.


Papa Francisc este cu mult mai adaptat şi mai în largul său în acest exerciţiu al dialogului decât predecesorul său Benedict al XVI-lea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2804 secunde