Papa Francisc le-a cerut maghiarilor să nu închidă porțile migranților

9638
Papa Francisc le-a cerut maghiarilor să nu închidă porțile migranților - img-1682872164.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc le-a cerut maghiarilor, duminică, în ultima zi a vizitei sale în Ungaria să nu închidă uşa migranţilor. La mesa ţinută în centrul Budapestei, suveranul pontif a lansat un mesaj în contrast cu politica anti-migraţionistă a premierului liberal Victor Orban.

În faţa clădirii simbol a capitalei ungare, Parlamentul, peste 50 de mii de credincioşi s-au strâns să-l vadă pe Papa, în ultima zi a vizitei sale în Ungaria.

O mulţime nemaivăzută în ultimii ani în centrul Budapestei a aşteptat în linişte binecuvântarea Papei. Au venit din toate colţurile Ungariei şi nu numai ca să îl audă, să-l vadă pe sfântul părinte şi să se roage oadată cu el.

Papa Francisc a revenit asupra temei din prima zi a vizitei când a avertizat în legătură cu pericolele generate de naţionalismul în creştere în Europa. A pus-o însă în contextul Evangheliei, spunând că uşile închise sunt dureroase şi contrare învăţăturilor lui Isus, relatează AFP.

“Porţile închise ale egoismului nostru faţă de alţii. Porţile închise ale individualismului dintr-o societate care din ce în ce mai izolată. Porţile închise ale indiferenţei noastre faţă de cei neprivilegiaţi, care suferă. Porţile închise faţă de străini, faţă de cei care nu sunt ca noi, faţă de migranţi şi săraci. Vă rog, hadeţi să deschidem porţile!”, au fost cuvintele rostite de Suveranul Pontif.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6106 secunde