Papa Francisc, mesaj sumbru: „Astăzi trăim un război mondial. Să ne oprim, vă rog!”

197
Papa Francisc, mesaj sumbru: „Astăzi trăim un război mondial. Să ne oprim, vă rog!” - papa-1662653521.jpg

Articole de la același autor

„Astăzi trăim un război mondial!”, este afirmația cutremurătoare făcută de Papa Francisc în timp ce s-a adresat publicului venit la slujbă. Acesta a îndemnat oamenii să nu uite de poporul ucrainean și să se roage pentru ei, potrivit Realitatea.net


„Discernământul este ajutorul pentru a recunoaște semnele cu care Domnul se lasă întâlnit în situații neașteptate, chiar neplăcute, așa cum a fost rana de la picior pentru Ignațiu (n.n. Sfântul Ignațiu de Loyola). Din acestea se poate ivi o întâlnire care aduce schimbarea vieții pentru totdeauna”, astfel a explicat papa Francisc în cea de-a doua cateheză dedicată temei discernământului, din cadrul audienței generale de miercuri, desfășurată în Piața San Pietro, scrie vaticannews.va.

„Trăim un război mondial. Să ne oprim, vă rog!”


După cateheza audienței generale, în cadrul saluturilor în diferite limbi, pontiful s-a adresat credincioșilor și pelerinilor vorbitori de limbă italiană, îndemnând să nu uite de Ucraina.

„Și nu uit de chinuita Ucraina. Văd steaguri acolo. În fața tuturor scenariilor de război din zilele noastre, îi cer fiecăruia să fie un constructor de pace și să se roage pentru ca gândurile și planurile de concordie și reconciliere să se răspândească în întreaga lume. Astăzi trăim un război mondial. Vă rog, să ne oprim! Sfintei Fecioare Maria îi încredințăm victimele oricărui război, în special dragul popor al Ucrainei” – a spus Sfântul Părinte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4911 secunde