Papa, în vizită la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima, în faţa a 200.000 de credincioşi

4427
Papa, în vizită la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima, în faţa a 200.000 de credincioşi - 20170513t051712cnspopefatimacano-1691239604.jpeg

Articole de la același autor

Papa Francisc a efectuat sâmbătă dimineaţă o scurtă vizită, în faţa a 200.000 de credincioşi, la emblematicul sanctuar al Fecioarei Maria de la Fatima, în centrul Portugaliei, înainte de a reveni la Lisabona, unde urmează să oficieze, în aceeaşi zi, o slujbă de veghe, în marja Zilei Mondiale a Tineretului (ZMJ), transmite AFP.

Contrar celor planificate, Papa a improvizat mare parte din primul său discurs, fără a citi textul, şi a sărit peste al doilea, nemenţionând nici războiul din Ucraina, nici căutarea păcii, teme care erau foarte aşteptate în această etapă, notează AFP.

Vaticanul nu a oferit imediat o explicaţie, însă vineri Suveranul Pontif a mai improvizat unul dintre discursurile sale, mărturisind că nu poate citi textul din cauza problemelor de vedere.

La bordul “Papamobilului” său, Papa Francisc a efectuat o lungă plimbare pe esplanada ce înconjoară mica capelă care marchează locul în care, conform tradiţiei catolice, Fecioara Maria a avut o apariţie în faţa a trei copii în 1917.

Binecuvântând numeroşi copii, Papa Francisc a apărut zâmbind şi i-a salutat pe credincioşii adunaţi de-a lungul gardurilor înainte de a recita rugăciunea Rozariului alături de tineri bolnavi şi cu handicap, dar şi de şase deţinuţi.

Cu câteva minute înainte, Suveranul Pontif a survolat vasta esplanadă a sanctuarului la bordul unui elicopter, pe un cer înroşit şi acoperit de fumul şi cenuşa emanate de un incendiu de pădure activ la o sută de kilometri distanţă.

“Abia aştept să-l văd pe Papa, care pentru mine reprezintă speranţa”, a declarat Cristina Gomes, o portugheză în vârstă de 55 de ani. Venită din suburbiile Lisabonei, de la 130 kilometri distanţă, ea şi-a petrecut noaptea la faţa locului pentru a se asigura că îl va vedea de aproape pe Papa Francisc.

“Suntem foarte bucuroşi să-l vedem pe Papa, mai ales că starea lui de sănătate nu este foarte bună”, a declarat pentru AFP, Sibylle Cavalier, o studentă de 19 ani din sudul Franţei.

La Fatima, Fecioara Maria s-ar fi arătat de şase ori, în 1917, în faţa a trei copii păstori cărora le-ar fi încredinţat trei secrete, dintre care unul referitor la Rusia.

“Suntem uniţi, oamenii sunt conectaţi prin muzică şi rugăciune, nu este nevoie să vorbim aceeaşi limbă”, a spus Lucia Marinho, o portugheză de 14 ani care a făcut un drum de patru ore cu maşina pentru a trăi această experienţă, chiar dacă susţine că nu este o credincioasă practicantă.

Papa a plecat spre Lisabona cu elicopterul în jurul orei 10:00 GMT, după aproximativ două ore petrecute la Fatima.

Liderul de la Vatican a mai călători la Fatima în 2017 pentru a-i canoniza pe doi dintre cei trei păstori cu ocazia centenarului apariţiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.445 secunde