Partidul lui Ianukovici a câștigat alegerile legislative în Ucraina

187
Partidul  lui Ianukovici a câștigat alegerile legislative  în Ucraina - ianukovicifotoeuronewscom-1351547409.jpg
Partidul președintelui ucrainean Viktor Ianukovici a câștigat alegerile legislative de duminică, din Ucraina, obținând 28% dintre voturile exprimate, fiind urmat de alianța de opoziție apro-piată fostului premier Iulia Timoșenko (aflată în prezent în închisoare), care a obținut 24,7% din voturi conform unui exit poll, transmite AFP. 


Pe locul trei în aceste alegeri, s-a plasat formațiunea celebrului boxer Vitali Kliciko, cu 15% dintre voturi, urmată de formațiunea naționalistă Svoboda (12,3%) și de comuniști cu 11,82%, conform aceluiași sondaj realizat de un consorțiu independent.

Partidul fotbalistului Andrei Șev-cenko nu a adunat decât 1,6% din voturi, nereușind să atingă pragul electoral de 5%. Alte trei sondaje de opinie realizate la ieșirea de la urne confirmă aceste rezultate în ceea ce privește primele trei formațiuni politice.

Peste 3.700 de observatori străini au urmărit desfășurarea scrutinului considerat de Occident ca un test pentru democrația ucraineană, în contextul în care relațiile Kievului cu Vestul sunt tensionate din cauza scandalului provocat de arestarea Iuliei Timoșenko, condamnată la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Actual : Iulia Timoșenko  cere ajutorul UE
Pagina a fost generata in 0.2733 secunde