Patru cutremure succesive la sud de România

167

Articole recomandate

Patru cutremure au avut loc marți seară în Bulgaria. Unul a avut magnitudine 3.6, două magnitudine 4.2, iar cel mai puternic 4.5. Conform infp.ro, seismele au fost de suprafață și s-au putut simți în localitățile din sudul României. Primele două cutremure, cu magnitudini estimate la 3,7-4,2 grade pe scara Richter, s-au produs în seara zilei de marți, 9 iulie, în estul Bulgariei, la interval de o oră unul după altul, anunță cutremur.net. 

Primul seism a avut loc la ora 17:12 (20:12 ora României). Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, epicentrul cutremurului a fost localizat la 5 km de localitatea Glevan din partea central-estică a Bul-gariei. Conform datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat la 14 km nord-vest de Topolovgrad.

Conform INCDFP, seismul s-a produs la adâncimea de 5 km și a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter.

Mișcarea seismică a fost resimțită în mai multe localități din partea central-estică a Bulgariei, dar nu au fost raportate pagube.

Al doilea cutremur de magnitudine în jur de 4 a avut loc la o oră după primul eveniment. Conform datelor provizorii publicate de EMSC, seismul s-a produs la adâncimea de 2 km, magnitudinea fiind estimată la 3,7 grade. Au urmat însă alte două cutremure, cel mai mare având o magnitudine de 4.5. În centrul și estul Bulgariei seismicitatea este destul de ridicată, în trecut fiind consemnate cutremure relativ puternice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Iunie 2013
Stire din Actual : Cutremur în Italia!
Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Social : Cutremur în Vrancea
Pagina a fost generata in 0.9782 secunde