PD-L Constanța își face calcule pentru șefia companiilor și agențiilor subordonate ministerelor

2010
Stabilirea conducerilor agențiilor și companiilor din subordinea Guvernului reprezintă, în continuare, una dintre prioritățile democrat-liberalilor constănțeni.
Potrivit unor surse din interiorul partidului, discuțiile privind propunerile pentru șefia serviciilor deconcentrate vor trena până după desemnarea secretarilor de stat din cadrul ministerelor.

Aceleași surse au precizat că desemnarea secretarilor de stat va avea loc luni, în cadrul unei întâlniri a membrilor Biroului Permanent Național al PD-L. Se pare că propunerile pentru secretarii de stat au fost deja înaintate la centru, astfel că la începutul săptămânii viitoare nu ar avea loc decât confirmarea lor în funcții.
În ceea ce îi privește pe democrat-liberalii constănțeni aspiranți la funcțiile de conducere, printre aceștia se regăsesc mulți dintre foștii candidați la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, așa cum este cazul lui Senol Zevri, Daniel Florea, Ionel Manafu, Gigi Chiru, Tudorel Calapod și Dorel Onaca.

Gigi Chiru n-ar spune "nu" conducerii Oil Terminal
Fostul candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 5, pede-listul Gigi Chiru, a menționat, înainte de toate, că dacă postul de prefect ar fi revenit PD-L-ului, și-ar fi exprimat dorința de a fi propus pentru a ocupa această funcție. Dar cum postul de reprezentant al Guvernului în teritoriu merge, potrivit algoritmului de distribuire a funcțiilor, la Partidului Social-Democrat, Chiru a precizat că ia în calcul șefia Inspectoratului de Stat în Construcții, dar a menționat și Oil Terminal SA Constanța. "Sunt îndreptățit să am pretenții la o funcție de conducere, dar asta depinde mult și de sprijinul politic", a declarat Gigi Chiru. Cu toate acestea, pedelistul a ezitat să menționeze care dintre funcțiile de conducere reprezintă prima sa opțiune pe motiv că "încă nu se cunoaște exact care agenții și companii vor reveni PD-L și care PSD".
Conducerea Oil Terminal ar fi râvnită, conform surselor PD-L, și de Ionel Manafu. Acesta din urmă nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma informația. Despre Oil Terminal se spune însă că încă nu se cunoaște exact dacă va reveni pedeliștilor sau pesediștilor. Chiar și așa, se pare, totuși, că cele mai mari șanse de a prelua șefia acestui operator le-ar avea PD-L-ul.

Zevri, posibil director adjunct la Direcția Regională de Drumuri și Poduri
Referitor la Senol Zevri, fost candidat pe Colegiul 2 la Camera Deputaților, acesta este preferat pentru funcția de director adjunct al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. Reamintim
că șefia acestei instituții i-a revenit lui Aidîn Ibram, al cărui decret de numire în funcție a fost semnat miercuri de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, informație confirmată de liderul PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias. Ibram îi urmează astfel liberalului Jean Paul Tucan. Chiar dacă nu este membru PD-L, "Ibram a fost propus și susținut de Organizația Județeană a PD-L Constanța", așa cum a subliniat Banias, "datorită experienței sale în domeniu". De menționat este că Ibram se află pentru a doua oară la conducerea DRDP Constanța.
Pe de altă parte, însă, contactat telefonic, Senol Zevri a declarat că își dorește șefia unei agenții sau a unei companii subordonate Guvernului, dar a preferat să păstreze tăcerea asupra numelui acesteia "până atunci când lucrurile vor fi sigure".

Calapod aleargă după patru iepuri
La fel de dornic de un post de conducere s-a declarat și Tudorel Calapod, fostul edil al Năvodariului și, în același timp, fost aspirant la un mandat de parlamentar la alegerile generale de la finele lunii noiembrie. Astfel, democrat-liberalul a precizat că ia în calcul funcții în cadrul DRDP, al Administrației Porturilor Constanța, dar și al Administrației Canalelor Navigabile (ACN), "dar nu posturi de director general", declară el, și asta pentru că "nu suferă de funcție". Potrivit explicațiilor sale, "atât experiența din administrația locală, cât și cea în calitate de ofițer maritim" l-ar recomanda pentru una dintre funcțiile la care aspiră. Calapod nu a mărturisit însă spre ce tinde mai mult: "Mai aștept câteva zile, am niște răspunsuri de primit, iar luni voi da, și eu, răspunsul meu. Merg acolo unde mă pliez cel mai bine", a mai afirmat Calapod. Nu în ultimul rând, pedelistul a specificat că nu exclude nici posibilitatea unei funcții în domeniul turismului.

Onaca vrea o motivație puternică pentru a părăsi Baroul București
Fostul senator Dorel Onaca nu a confirmat informațiile potrivit cărora și-ar dori neapărat șefia APC. De altfel, acesta a refuzat să menționeze vreo agenție sau companie la conducerea căreia speră să ajungă, explicând că actuala calitate de membru al Baroului București e incompatibilă cu orice alt post. Onaca a lăsat de înțeles că ar renunța, totuși, la Baroul București, dar că, pentru asta, ar fi nevoie de "un argument care să motiveze suficient o astfel de decizie, precum și de o susținere foarte puternică". "Îmi pun experiența politică la bătaie fără nicio rezervă dar, pe de altă parte, poate că unii dintre colegii mei sunt mai potriviți pentru funcțiile de conducere pe care le vor", a conchis el.

Daniel Florea nu vrea o funcție doar de dragul… funcției
Spre deosebire de colegii săi de partid, fostul candidat pe colegiul 3 la Senat, Daniel Florea, a recunoscut că și-ar fi dorit postul de prefect, dar că nu ține morțiș să ocupe o funcție. "Pot fi de folos și în interiorul partidului, nu neapărat dintr-o funcție de conducere a unei instituții. În același timp, și dacă mi s-ar propune ceva, dacă aceasta nu s-ar potrivi pregătirii mele de jurist, aș spune «nu»", a atras atenția democrat-liberalul. Totodată, el a subliniat: "Doar pentru că sunt membru PD-L nu înseamnă că alerg după vreo funcție. Eu vreau să îmi fac treaba în partid", a mai punctat el.

Iustian, propus vicepreședinte al Agenției Naționale de Restituire a Proprietăților
Cele două propuneri ale Organizației Județene a PD-L Constanța pentru fotoliile de subprefect rămân, se pare, aceleași: Mircea Iustian și Mihai Petre. Chiar și așa, însă, Mircea Banias a declarat, ieri, că Iustian a fost propus și pentru funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Restituire a Proprietăților.
În altă ordine de idei, președintele PD-L a specificat și că "propunerile pentru funcțiile de secretari de stat au rămas aceleași (n.r. - Paul Brânză la Ministerul Transporturilor și Gheorghiță Corbu la Ministerul Agriculturii)", menționând totodată "că nu sunt multe propuneri de a pleca la București, majoritatea colegilor (n.r. - din PD-L) preferând să rămână la Constanța".
Nu în ultimul rând, Banias a infirmat zvonurile potrivit cărora ar da Senatul pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, subliniind că scopul său este de a-și ține promisiunile făcute constănțenilor care l-au ales.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6258 secunde