Peste 15.000 de vehicule, blocate în Alpii francezi din cauza zăpezii

62
Peste 15.000 de vehicule, blocate în Alpii francezi din cauza zăpezii - zapada-1419753790.jpg

Articole recomandate

Peste 15.000 de vehicule erau blocate sâmbătă seara în Franța, în departamentul alpin Savoie, în urma unor ninsori puternice, determinând autoritățile să pună în aplicare un plan de adăpostire de urgență.
În departamentul Isere (centru-est), zăpada a provocat deja un accident mortal, un bărbat în vârstă de 27 de ani fiind ucis în mașina sa.
Prefectura Savoie a invitat automobiliștii să renunțe la călătoriile în această zonă și să caute "adăpost pe timp de noapte", transmite Mediafax.ro.
Ambuteiaje importante au fost semnalate pe autostrăzile din regiunea Rhône-Alpes, în special în direcția Genevei.
Potrivit serviciului Meteo France, ninsoarea va continua duminică în estul Franței.
Anterior, circulația feriboturilor între Calais, în nordul Franței, și Denver, în Aglia, a fost perturbată, iar portul Calais a fost închis sâmbătă dimineața timp de două ore din cauza unei furtuni cu rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră.
Rafale de vânt care atingeau sâmbătă la prânz 100 de kilometri pe oră au rupt cabluri electrice, au luat țigle de pe acoperișuri și au doborât o parte a barierei metalice ridicate de curând pentru a împiedica imigranți să pătrundă în incinta portului, potrivit unor imagini difuzate de France Télévision.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Stire din Social : Anunțul CNADNR care vizează toți șoferii
Pagina a fost generata in 2.3707 secunde