Peste 60 de morți în mai multe atentate comise la Bagdan

158
Cel puțin 60 de persoane au murit în ultimele 48 de ore la Bagdad într-o serie de atentate împotriva pelerinilor care comemorează moartea imamului Musa Kazim, au anunțat surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene, citate de Mediafax.
Atacurile împotriva pelerinilor, soldate și cu peste 300 de răniți, intervin în contextul blocajului politic din Irak, la patru luni după alegerile parlamentare, în contextul în care nu s-a ajuns la niciun acord privind numirea viitorului prim-ministru și formarea guvernului.
Ieri dimineață, o bombă a explodat în cartierul Baab-al-Muazam, omorând patru persoane și rănind alte 46. O altă bombă a provocat moartea a trei persoane și rănirea altor 31 în zona Machtal.
Sute de mii de șiiți, unii veniți chiar din străinătate, s-au adunat la Bagdad pentru a marca moartea lui Musa Kazim, al șaptelea din cei 12 imami venerați de șiiți.
Atacul cel mai grav a provocat moartea 28 de persoane și rănirea altor 136, când un kamikaze s-a aruncat în aer miercuri seara în cartierul Azamiya.
În alt cartier, Yarmuk, un atentat cu bombă s-a soldat cu 14 morți și sute de răniți, iar cinci persoane au murit în cartierele Fudailia și Bagdad al-Jadida.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.385 secunde