După un an de represiuni

Peste 8.000 de persoane au fost ucise în Siria

198
Peste 8.000 de persoane  au fost ucise în Siria - siria-1331822400.jpg
Două sute de organizații de apărare a drepturilor omului au solicitat Consiliului de Securitate al ONU să acționeze pentru a pune capăt vărsării de sânge din Siria, printr-un comunicat comun publicat ieri cu ocazia primei aniversări a revoltei anti-regim.

"O coaliție de 200 de ONG-uri din 27 de state (...) solicită Consiliului de Securitate al ONU să se unească și să adopte o rezoluție care să ceară guvernului sirian să oprească bombardamentele fără discriminare ale cartierelor civile și încălcarea drepturilor interna-ționale, să pună capăt arestărilor arbitrare și torturii și să garanteze accesul de urgență al asociațiilor umanitare, al jurnaliștilor și al observatorilor drepturilor omului", afirmă textul.

Apelul "Uniți-vă pentru Siria: puneți capăt unui an de vărsări de sânge" este susținut de militanți din toată lumea și de celebrități, ca actorul britanic Stephen Fry și cântăreața canadiană Nelly Furtado, conform comunicatului.

"Timp de un an, numărul morților din Siria a atins un bilanț îngrozitor de peste 8.000 de persoane și mai ales sute de copii. Nu este oare timpul ca lumea să demareze la unison acțiuni eficace de a opri așa ceva?" , a declarat Ziad Abdel Tawab, de la Institutul din Cairo pentru drepturile omului.

"Rusia și China au blocat de două ori acțiunile Consiliului de Securi-tate", un sprijin puternic pe care președintele Bashar al-Assad l-a interpretat ca pe "o permisiune de a ucide", a apreciat Kenneth Roth, un lider al Human Rights Watch.

"Moscova și Beijing trebuie să înceteze să mai furnizeze o acoperire diplomatică atrocităților siriene și să solicite încetarea bombardamentelor fără discri-minare și a atacurilor asupra manifestanților pașnici", a adăugat acesta.

ONG-urile au solicitat Consiliului de Securitate să ceară accesul umanitar în zonele aflate în nevoie și "prietenilor Siriei" să își mențină promisiunile de ajutor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Actual : Grecia e salvată, urmează Spania
Pagina a fost generata in 1.321 secunde