Peugeot va disputa în 2018 ultima sa ediție a Raliului Dakar

136
Peugeot va disputa în 2018 ultima sa ediție a Raliului Dakar - peugeot-1509531492.jpg

Articole recomandate

Constructorul francez de automobile Peugeot a confirmat marți că anul viitor va participa pentru ultima oară la Raliu Dakar, competiție ajunsă la cea de-a 40-a ediție, la startul căreia se va prezenta cu un "dream team" compus din piloții francezi Sebastien Loeb, Cyril Despres și Stephane Peterhansel, alături de spaniolul Carlos Sainz, informează Agerpres.ro


"Suntem încântați să ne păstrăm echipajele 'de vis' la următorul Dakar, lucru care ne oferă o combinație perfectă de performanță și experiență. Fiind vorba de ultimul Dakar pentru Peugeot, dorim să finalizăm campania noastră uimitoare pe o notă ridicată", a precizat directorul de comunicare a mărcii franceze, Bruno Famin, într-un comunicat.

Peugeot a precizat că, deși componența echipajelor sale nu va suferi schimbări pentru ediția 2018 a Raliului Dakar, care se va disputa între 6 și 20 ianuarie în America de Sud, au fost aduse îmbunătățiri "profunde" mașinilor, "pentru optimizarea rezultatelor".

"A fost un sentiment fantastic să câștig din nou Raliul Dakar, anul trecut. Este una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera sa, după o luptă atât de intensă, dar plină de respect, cu Sebastien (Loeb). Problema este că, cu cât câștigi mai mult, cu atât îți dorești să continui să faci acest lucru. Anul acesta va fi și mai special, ținând cont că este a 40-a ediție a cursei și a 29-a mea participare", a precizat la rândul său Stephane Perehansel, deținătorul recordului de victorii în Raliul Dakar (13).

"Nu avem niciun dubiu legat de competitivitatea, viteza și fiabilitatea noului Peugeot 3008DKR Maxi. (...) Inginerii de la Peugeot Total au depus o muncă formidabilă și cred că întreaga echipă este mai liniștită decât anul trecut, în aceeași perioadă", a precizat la rândul său Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri și tatăl actualului pilot de Formula 1 Carlos Saint Jr.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1051 secunde