Plaja din stațiunea Cap Aurora, lăsată în paragină

2392
Cap Aurora – o stațiune micuță, cu hoteluri cu arhitectură interesantă, în formă de piramidă, care poartă nume de pietre prețioase – Onix, Diamant, Opal, Rubin, Safir. Zona este pitorească, mai ales datorită reliefului spectaculos. Cap Aurora este așezată pe o mică peninsulă, un promontoriu pietros, între pădurea Comorova și mare. Priveliștea din camera de hotel este superbă.

Din hotel, cobori direct pe plajă. Stațiunea este cea mai tânără de pe întreg litoralul românesc. Numai că, la Cap Aurora, ai senzația că timpul s-a oprit în loc. Investiții nu s-au făcut, iar pe porțiuni bune plaja a fost lăsată în paragină. Hotelurile, construite înainte de ’89, nu au suferit nici ele mari modificări.
La ora prânzului, prin stațiune e pustiu. Pe alei mai trece din când în când câte o mașină. Pe plajă, din loc în loc, câțiva turiști. Întâlnim în drum un beach-bar. Vânzătoarea se odihnește, oricum nu are clienți. "De ce-i așa pustiu?", o întrebăm curioși. "E ora prânzului, iar lumea s-a mai dus la masă, dar oricum nu prea sunt mulți turiști pe aici", ne povestește fata.
Altădată preferată de turiștii străini pentru frumusețea locurilor, acum stațiunea pare pustie. Pe plajă, nisipul e bătătorit, la tot pasul e plin de pietre și scoici, care pot deveni periculoase dacă nu mergi cu atenție, iar la malul apei, în fața hotelului Onix, s-au format mormane de alge care degajă un miros insuportabil. Pe anumite porțiuni, plaja a fost invadată de buruieni.
Mai spre nord, se zăresc câteva șezlonguri și un beach-bar mai de Doamne-ajută. Acolo sunt ceva mai mulți turiști. Când vine vorba de prețuri, însă, Cap Aurora e la același nivel cu celelalte stațiuni. Spre exemplu, închirierea unui șezlong costă 10 lei. Turiștii sunt foarte nemulțumiți. Ana Maria este din București și își petrece vacanța la Cap Aurora. "Vin pentru că soțul meu este sportiv de performanță și are cantonamente aici. Nu ai ce face în stațiunea asta. Nici măcar magazine nu sunt. Ca să cumpărăm câte ceva, trebuie să mergem la Jupiter sau Venus. Zona este frumoasă, dar nu se ocupă nimeni de amenajarea ei. De prețuri, ce să mai zic, sunt puțin mai mici decât în Mamaia!!!", ne spune Ana-Maria.
La un hotel de trei stele, o cameră dublă costă 240 de lei. Cine vrea aer condiționat în cameră, trebuie să mai scoată din buzunar 30 de lei. La două stele, o cameră dublă costă 150 de lei.
Stațiunea pare locul perfect pentru relaxare - verdeață peste tot, plajă retrasă, un peisaj de vis. E de neînțeles cum de un astfel de loc este lăsat în paragină, în stăpânirea buruienilor.

Operatorii de plajă se apără și spun că nu pot face mare lucru în zonă, pentru că plaja este artificială, iar pe unele porțiuni mai este nevoie de nisip. Dan Georgescu, managerul firmei SC MASSARO TRANS SRL, care administrează porțiunea de plajă cuprinsă între hotelul Onix și restaurantul pescăresc, din Cap Aurora, ne-a declarat: "Pe unele porțiuni nu există nisip, e un fel de pământ, lut. Noi încercăm să facem tot ce se poate, să o exploatăm la maxim, pentru că în câțiva ani aici se va face o investiție mare. Este o plajă artificială, unde este nevoie de nisip. Vom încerca să o mai cosmetizăm în următoarea perioadă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6728 secunde