Plaja turistică Năvodari, haznaua investitorilor

1448
Pe plaja turistică de la Năvodari, din zona campingurilor, de aproximativ o lună, s-au format adevărate cratere în nisip. Reprezentanții ONG "Mare Nostrum" ne-au sesizat faptul că un constructor deversează pe plaja turistică de la Năvodari apa din pânza freatică.

Într-adevăr, plaja din zona Năvodari, pe o suprafață de zeci de metri, era brăzdată de ravene. Peste tot, mirosea la sulf. Dintr-un furtun, se scurgea apă continuu direct pe plajă, și mai apoi în Marea Neagră. Jucătorii clubului FC Farul Constanța, care se antrenează zilnic pe acest sector de plajă, ne-au spus că situația este veche de aproximativ două săptămâni.
Nicio autoritate nu s-a sesizat cu privire la acest aspect, asta în condițiile în care ne plângem de faptul că turiștii ocolesc litoralul românesc. Păi de ce ar veni pe plaja de la Năvodari? Să caute un loc unde să se bronzeze printre ravene? Să stea și să miroasă sulful care provine din pânza freatică a unei fundații?
Gheorghe Babu, directorul Apelor Dobrogea Litoral, sesizat asupra acestui aspect, a trimis imediat la fața locului inspectorii de plajă. În urma controlului, SC Perla Grup, societatea care a luat hotărârea să deverseze apa de la fundație direct pe plajă, a primit avertisment scris. Totodată, s-a angajat să remedieze suprafața de plajă afectată.
Din punctul de vedere al celor de la Garda de Mediu, apa care provine din pânza freatică nu reprezintă niciun pericol pentru turiști, întrucât este mai pură și mai filtrată decât apa de mare, așa cum a precizat Vasile Petro, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța.
Problema nu stă numai în execuție, ci pornește de la modul în care s-a emis acordul de mediu, dar și autorizația de construire. Firesc, la orice in-vestiție de asemenea anvergură, trebuie să existe un raport de mediu. Această lucrare trebuia să prevadă, printre altele, și felul în care se poate evacua apa din pânza freatică. În niciun caz nu credem că s-a propus soluția ca apa să fie deversată direct pe plajă și să mai și primească avizele necesare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4021 secunde