Polaris a mărit de trei ori taxa de colectare a deșeurilor pentru firmele constănțene

590
Începând din această lună, firmele constănțene vor plăti o taxă mai mare de colectare și distrugere a deșeurilor. Nu este însă vorba de o majorare a taxei, după cum spune Eduard Martin, directorul "Polaris M Holding", firma care se ocupă de salubrizarea Constanței: "E un contract nou, cu tarife noi. Am câștigat licitația internațională prin care concesionează serviciul de salubrizare și ne continuăm acum activitatea. Doar că noul tarif este ajustat conform prețurilor utilităților. Prețul vechi nu a fost modificat niciodată, din 1998 încoace, deși prețul motorinei a crescut cu 200%, numai în ultimii patru ani, ajungând acum la 4,6 lei litrul. În plus, în ultimii patru ani, tariful a scăzut treptat, întrucât era exprimat în dolari, monedă care s-a devalorizat constant".
Noul tarif este de 170 lei/tona de gunoi, tarif care include transportul pe o distanță de 30 de kilometri, până la facilitatea de reciclare. Vechiul tarif era de 25 de dolari pe tonă, de trei ori mai mic față de prețul practicat în prezent de Polaris.
Pentru persoanele fizice, tariful a rămas neschimbat, întrucât a fost ajustat constant cu inflația, potrivit spuselor lui Eduard Martin.
Firmele constănțene au fost anunțate, urmând ca noile contracte să fie semnate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4574 secunde