Poliția norvegiană nu are dovezi privind legături între Anders Breivik și extremiști britanici

389
Poliția norvegiană nu are dovezi privind legături între Anders Breivik și extremiști britanici - politistinorvegieni-1311771349.jpg
Șeful serviciului norvegian de informații, Janne Kristiansen, a declarat că deocamdată nu au fost descoperite dovezi privind legături între suspectul în cazul atacurilor de vineri din Norvegia, Anders Behring Breivik, și extremiști de dreapta din Marea Britanie, relatează Mediafax.

Breivik, care a recunoscut atacurile soldate cu 76 de morți, a scris că s-a întâlnit cu astfel de grupări în urmă cu nouă ani. Dar Kristiansen crede că acesta a acționat complet singur.

"Vă pot spune, în acest moment, că nu avem dovezi sau indicii că el ar fi făcut parte dintr-o mișcare mai amplă sau că ar fi avut legături cu alte celule ori că ar exista alte celule", a declarat Kristiansen, care conduce Serviciul de Securitate al Poliției din Norvegia.

Ea a adăugat că nu crede că Breivik este nebun, așa cum a sugerat avocatul său. În schimb, ea l-a descris drept calculat și rău și o persoană care caută lumina reflectoarelor.

Avocatul lui Breivik, Geir Lippestad, a afirmat că este prea devreme pentru a spune dacă clientul său va argumenta la proces că este nebun, deși "tot acest caz indică faptul că este nebun". "El crede că este într-un război și crede că atunci când ești în război poți face astfel de lucruri fără a pleda vinovat", a precizat Lippestad.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde