Politica economică japoneză, o veste bună pentru Europa

106
Politica economică japoneză, o veste bună pentru Europa - japonia-1370640440.jpg

Articole recomandate

Președintele francez François Hollande a apreciat, vineri, la Tokyo, că noua politică economică japoneză promovată de premierul Shinzo Abe este o vestă bună pentru Europa, deoarece și în Europa se acordă prioritate creșterii economice, relatează AFP. 

"Guvernul japonez a adoptat anumite măsuri de la instalarea echipei premierului Shinzo Abe. Nu-mi revine mie să le judec. Este decizia japonezilor", a declarat Hollande, care efectuează o vizită de stat în Japonia.

De la preluarea puterii, în luna decembrie, premierul japonez promovează o politică de relansare bugetară și de relaxare monetară, spre deosebire de măsurile de austeritate adoptate de țările europene. Shinzo Abe, un conservator, a revenit la putere după victoria lejeră a Partidului Liberal-Democrat în alegerile legislative de la jumătatea lui decembrie, după o campanie electorală în care a promis că relansarea economiei japoneze va fi prioritatea sa politică.

"Dar această prioritate acordată creșterii, această voință de a lupta împotriva a ceea ce era numit până acum deflație, această exigență de a face astfel încât competi-tivitatea întreprinderilor să fie căutată este o veste bună pentru Europa, deoarece în Europa acordăm de asemenea prioritate creșterii", a subliniat președintele francez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Actual : Incidente violente  la Paris
Pagina a fost generata in 0.6023 secunde