Polonia acuză Rusia de accidentul aviatic de la Smolensk

280
Polonia acuză Rusia de accidentul aviatic de la Smolensk - 2b1f462a660e29c47acdcc25cb14d321.jpg
Concluzia anchetei din Polonia vine în contradicție cu rezultatele anunțate de ruși. În raportul făcut public la 12 ianuarie, se preciza că vina pentru accidentul aviatic aparține exclusiv echipajului aeronavei prezidențiale. Evident, aceste rezultate au fost aprig contestate la Varșovia, experții fiind de părere că nu există probe clare în sprijinul teoriei prezentate de ruși.
Controlorii de trafic aerian din Rusia au fost de vină pentru accidentul aviatic de la Smolensk. Este concluzia prezentată de comisia polo-neză de investigare a tragediei din aprilie 2010 în care a fost ucis fostul președinte polonez Lech Kaczynski.
În opinia comisiei de la Varșovia, cei care au greșit au fost controlorii de trafic ruși. Aceștia nu ar fi acordat asistența necesară echipajului în condițiile unei aterizări dificile.
"Controlorii de trafic aerian au fost supuși unor presiuni și au făcut multe greșeli. Nu au furnizat suficiente informații echipajului avionului Tupolev 154 în timpul manevrelor de aterizare în condiții meteo extrem de dificile", a declarat un comandant al forțelor aeriene poloneze.
Oficialii polonezi nu au spus din partea cui au venit presiunile exercitate asupra controlorilor de trafic. În plus, au reproșat autorităților aeroportuare din Rusia că nu au închis aeroportul având în vedere ceața densă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.5621 secunde