Polonia boicotează reuniunea ministerială a OSCE, din cauza prezenţei şefului diplomaţiei ruse

469
Polonia boicotează reuniunea ministerială a OSCE, din cauza prezenţei şefului diplomaţiei ruse - 1-1701331455.jpg

Articole de la același autor

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de la Skopje, din cauza prezenţei aşteptate a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, transmite agenţia AFP.

Ministrul polonez de Externe, Szymon Szynkowski vel Sek, a declarat că nu va participa la această reuniune şi că nu va trimite un viceministru. „Nu putem ignora faptul că ministrul rus al Afacerilor Externe va fi prezent la masa organizaţiei care ar trebui să construiască pacea şi securitatea în Europa”, a subliniat şeful diplomaţiei poloneze.

Calificând drept „inacceptabilă” prezenţa lui Lavrov la acest forum, Szynkowski vel Sek a adăugat că Polonia împărtăşeşte punctul de vedere al ţărilor baltice care au anunţat anterior că vor boicota reuniunea OSCE din cauza prezenţei şefului diplomaţiei ruse.

Miniştrii de externe estonian, leton şi lituanian au decis să nu participe nici ei la întâlnire, considerând că participarea ministrului Serghei Lavrov „riscă să legitimeze agresorul care este Rusia ca membru cu drepturi depline al comunităţii noastre de naţiuni libere”, potrivit unui comunicat comun.

Ucraina a anunţat şi ea că va boicota întâlnirea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7216 secunde