Premierul bulgar Nikolai Denkov demisionează, în coaliţie domneşte confuzia

174
Premierul bulgar Nikolai Denkov demisionează, în coaliţie domneşte confuzia - 1-1709714190.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul bulgar Nikolai Denkov a demisionat, deschizând calea pentru ca partenerul său de coaliţie, partidul de centru-dreapta GERB, să conducă guvernul, aşa cum s-a convenit în urma alegerilor de anul trecut, dar există o oarecare dispută cu privire la ceea ce se va întâmpla în continuare, informează agenţia Reuters.

GERB şi un bloc pro-occidental condus de „Continuăm schimbarea”, din care face parte Denkov, au semnat, anul trecut, un acord prin care ministrul de externe şi fostul comisar european Maria Gabriel ar urma să preia funcţia de prim-ministru după ce Denkov îşi va finaliza mandatul de nouă luni.

Demisia premierul Denkov va fi transmisă Parlamentului, dar încă nu s-a stabilit când va depune jurământul Maria Gabriel.

Site-ul de ştiri Sofia Globe a avertizat că, în pofida acordului, coaliţia s-ar putea destrăma din cauza disputelor dintre parteneri cu privire la modul de a proceda după demisia lui Denkov. GERB insistă ca Maria Gabriel să îşi păstreze funcţia de ministru de externe cât timp va fi prim-ministru şi sugerează o rotaţie la fiecare 15 luni în loc de nouă luni. Ambele chestiuni sunt încă în curs de negociere cu blocul „Continuăm schimbarea”. Cele două părţi urmează să anunţe dacă au ajuns la un acord până vineri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6884 secunde