Premierul Donald Tusk nu exclude posibilitatea unor alegeri anticipate în Polonia

197
Premierul Donald Tusk nu exclude posibilitatea unor alegeri anticipate în Polonia - 1-1706866176.jpg

Articole de la același autor

Premierul polonez, pro-europeanul Donald Tusk, a evocat posibilitatea convocării de alegeri anticipate în cazul obstrucţionării constante a activităţii guvernului de către preşedintele conservator Andrzej Duda, transmite agenţia AFP.

„Dacă ei (n.r. - conservatorii) vor alegeri anticipate, le vor avea”, a declarat Tusk la Bruxelles, gazda summitului extraordinar al Uniunii Europene consacrat ajutorului financiar pentru Ucraina.

La finalul lunii ianuarie, şeful statului polonez a criticat Comisia Europeană pentru blocarea fondurilor UE în ceea ce el a spus că a fost „o încercare de a forţa Polonia să-şi schimbe guvernul”, adăugând că este deschis negocierilor legate de schimbări în sistemul de justiţie.

Precedentul guvern al Poloniei, condus de partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), a fost implicat într-o dispută cu Uniunea Europeană privind reformele Varşoviei legate de justiţie şi statul de drept, ceea ce a dus la îngheţarea a miliarde de fonduri europene pentru Polonia.

Noul guvern pro-UE s-a angajat să recâştige accesul la bani prin restabilirea statului de drept, dar se confruntă cu opoziţia susţinătorilor şi aliaţilor fostului partid de guvernământ, inclusiv a lui Duda şi a unor judecători de rang înalt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.537 secunde