Premierul Poloniei anunţă construcţia unor fortificaţii la frontiera de est

422
Premierul Poloniei anunţă construcţia unor fortificaţii la frontiera de est - 1-1715500155.jpg

Articole de la același autor

Premierul polonez Donald Tusk a declarat că vor începe lucrările pentru întărirea întregii frontiere de est a ţării sale, în contextul unui război hibrid tot mai intens purtat de ţara sa cu migraţia ilegală din Belarus, transmite agenţia Reuters. El nu a dat detalii despre acţiuni sau finanţarea alocată, însă a afirmat că pentru securitatea Poloniei nu există limite.

„Frontiera polono-belarusă este un loc unic din cauza presiunii imigraţiei ilegale. Practic, avem de-a face cu un război hibrid care avansează”, a spus Tusk în cursul unei vizite la graniţă, unde s-a întâlnit cu grăniceri şi alţi militari. „Vreau să nu existe nicio îndoială - o ţară cu intenţii tot mai agresive împotriva Poloniei, cum este Belarus, este coorganizatoare acestei practici la frontiera poloneză”, a insistat el.

Guvernul anterior de la Varşovia a acuzat, în 2021, Minskul că organizează fluxul de migranţi pentru a face presiuni asupra Uniunii Europene în legătură cu sancţiunile impuse Belarusului, care însă a negat acuzaţiile.

Ulterior, tentativele de trecere a frontierei au continuat, cu fluctuaţii în funcţie de condiţiile meteorologice. Grănicerii polonezi raportează în prezent circa 300 de încercări de intrare ilegală în ţară în fiecare zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3689 secunde