Premierul sârb, acuzat de legături cu mafia drogurilor

150
Premierul sârb, acuzat de legături cu mafia drogurilor - serbia-1359990623.jpg
Premierul Serbiei, Ivica Dacic, care deține în același timp și portofoliul Internelor, este suspectat de legături cu mafia drogurilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, presa belgrădeană a scos la iveală contacte ale lui Dacic cu structuri criminale. În special, s-a relatat că, în 2008, actualul premier, ministru de interne la acea vreme, s-a întâlnit cu baronul drogurilor Rodoljub Radulovic, poreclit "Misha Banan", șeful unuia din cele mai mari carteluri de droguri din Balcani, suspectat că are legături cu clanul Darko Saric, căutat de autoritățile sârbe pentru trafic de droguri. 


Primul ministrul sârb a recunoscut, sâmbătă, că s-a întâlnit de câteva ori cu Rodoljub Radulovic, dar susține, în apărarea sa, că nu știa în acel moment de implicarea acestuia în activități criminale. În sprijinul afirmației sale, Dacic le-a arătat jurnaliștilor un document intitulat Cartea albă cu privire la activitățile grupurilor infracționale, pe care a primit-o în decembrie 2008 de la Departamentul poliției criminalistice, în care nu figurează nici baronul drogurilor Misha Banan și nici clanul Darko Saric.

Radulovic este acuzat de contrabandă cu două tone de cocaină din America de Sud în Spania, împreună cu Saric.

Surse din poliția belgrădeană au declarat pentru Blic că premierul știa biografia interlocutorului său. Mai mult, ar exista înregistrări audio și video, în care Radulovic îl numește pe Dacic "prieten".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8939 secunde