Premierul Silvio Berlusconi a demisionat

444
Premierul Silvio Berlusconi a demisionat - silvioberlusconi-1321196682.jpg
Prim-ministrul Silvio Ber-lusconi și-a prezentat oficial demisia, sâmbătă seara, puțin înainte de mie-zul nopții, în fața președintelui Italiei, Giorgio Napolitano. În acest fel, s-a încheiat mandatul celui mai longeviv premier italian din perioada postbelică.

Politicianul în vârstă de 75 de ani a fost întâmpinat în piața sediului președinției, Palatul Quirinale, de mii de persoane care l-au huiduit și l-au numit "un păcălici". În paralel, mulțimea a scandat numele potențialului suc-cesor, economistul Mario Monti. Italienii au ieșit în stradă încă de la primele ore ale după-amiezii de sâmbătă pentru a aștepta oficializarea demisiei premierului. Italienii l-au așteptat pe Berlusconi pe notele compoziției "Aleluia" de Handel într-o atmosferă de sărbătoare creată de confirmarea demisiei anunțate marți. Grupuri de italieni cu pancarte de "rămas-bun" ("Bye-bye, Silvio! Party?") pentru Silvio Berlusconi au cerut, în cor, ca ziua de 12 noiembrie să fie celebrată "eliberarea Italiei".

Un comunicat al președinției italiene a confirmat că ieri dimineață au început consultările pentru formarea unui nou guvern de tranziție.

Foști șefi de stat, președinții celor două Camere și exponenții principalelor partide politice sunt așteptați la Palatul Quirinale.

Intenția președintelui Napolitano este aceea de a accelera restabilirea echili-brului politic pentru a recupera credibilitatea în fața piețelor de afaceri și a partenerilor europeni.

Din același motiv, biroul președinției a promulgat la numai două ore de la aprobarea în Parlament, legea menită să stabilizeze situația economică a Italiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2632 secunde