Preşedinta Ungariei, Katalin Novak: „Nu ne vom trimite fiii şi soţii pe câmpul de luptă”

175
Preşedinta Ungariei, Katalin Novak: „Nu ne vom trimite fiii şi soţii pe câmpul de luptă” - 1-1681974875.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi omoloaga sa ungară Katalin Novak au condamnat, la Budapesta, agresiunea rusă din Ucraina şi s-au pronunţat în favoarea găsirii rapide a unei soluţii de pace, convenind să caute aliaţi în acest scop şi subliniind că la mijloc se află pacea regională, relatează agenţia MTI.

„Ucraina nu trebuie încurajată să nutrească aşteptări iraţionale cu privire la ajutorul pe care îl primeşte: nu ne vom trimite fiii şi soţii pe câmpul de luptă”, a spus Katalin Novak, după convorbirile cu omoloaga sa slovenă.

Preşedinta ungară a menţionat că în regiunea Transcarpatia a Ucrainei trăiesc 150.000 de etnici maghiari care luptă pentru a-şi redobândi drepturile şi că, dacă Ucraina aspiră să devină o ţară europeană, trebuie să respecte standardele europene. În acelaşi timp, Ungaria a acceptat şi ajutat circa 1,5 milioane de refugiaţi de la începutul războiului, a amintit ea.

Katalin Novak a notat în context că situaţia minorităţilor din Ungaria şi Slovenia este „exemplară” şi „reprezintă un exemplu al modului în care trebuie sprijiniţi şi respectaţi cetăţenii minoritari”.

Preşedinta Ungariei a subliniat pe de altă parte că integrarea Balcanilor de vest este în interesul UE şi acest proces trebuie accelerat.

Ea a mai spus că Ungaria lucrează la reducerea dependenţei sale de energia rusă şi contează pe sprijinul Sloveniei în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde