Președintele bursei din Varșovia, demis pentru finanțarea unui film în care joacă iubita sa

182
1
Președintele bursei din Varșovia, demis pentru finanțarea unui film în care joacă iubita sa - ludwiksobolewskiprezes6012416-1358548786.jpg
Președintele bursei din Varșovia, Ludwik Sobolewski, a fost demis din funcția pe care a ocupat-o în consiliul de administrație al institu-ției, în urma acuzațiilor potrivit cărora s-a aflat în conflict de interese prin susținerea finanțării unui film în care iubita sa va juca rolul principal.


Sobolewski, președinte al bursei din Varșovia din 2006, a fost acuzat că s-a folosit de funcția sa pentru a atrage finanțare pentru un film, respectiv The Curse of the Pharaoh (Blestemul Faraonului), în care va juca iubita sa, Anna Szarek, în vârstă de 28 de ani.

Suspiciunile au apărut de la începutul lunii ianuarie când ministrul de Finanțe, Mikolaj Budzanowski, a cerut poliției să investi-gheze acest caz. Sobolewski a negat că ar fi avut un comportament lipsit de etică.

În replică, un colaborator apropiat al lui Sobolewski, Emil Stepien, a trimis email-uri companiilor listate pe piața alternativă NewConnect a bursei din Varșovia, în care le propunea să finanțeze filmul.

În acest sens, conducerea Bursei va fi preluată de Adam Maciejewski, cel care a asigurat interimar atribuțiile lui Sobolewski de la suspendarea acestuia, în decembrie, relateză publicația poloneză The News.


Comentează știrea

-
19 ianuarie 2013
O facatura politica

Asta-i mana lui Basescu

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce pleacă premierul la Varșovia
Pagina a fost generata in 0.375 secunde