Preşedintele Erdogan acuză Uniunea Europeană că vrea să se îndepărteze de Turcia

212
Preşedintele Erdogan acuză Uniunea Europeană că vrea să se îndepărteze de Turcia - 1-1694937243.jpg
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat, sâmbătă, Uniunea Europeană că încearcă să se îndepărteze de Turcia, în contextul în care negocierile de aderare între UE şi Ankara sunt într-un punct mort, transmite agenţia AFP.

„Uniunea Europeană caută să se îndepărteze de Turcia. Noi vom efectua propria evaluare şi am putea de asemenea să ne îndreptăm spre altă direcţie”, a declarat şeful statului turc înainte de a pleca spre New York, unde va participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

În urmă cu câteva zile, comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, i-a solicitat Turciei progrese în materie de democraţie.

„Negocierile de aderare sunt în prezent într-un punct mort. Pentru reluarea lor, există criterii foarte clare de care va trebui să se ţină cont, legate de democraţie şi statul de drept”, a avertizat Oliver Varhelyi într-o vizită făcută pe 6 septembrie, la Ankara.

Turcia şi-a depus candidatura la Comunitatea Economică Europeană în 1987 şi la Uniunea Europeană în 1999, dar negocierile începute în 2005 sunt blocate de mai mulţi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5022 secunde