Preşedintele Franţei promite un plan de acţiune guvernamentală pe un termen de 100 de zile

195
Preşedintele Franţei promite un plan de acţiune guvernamentală pe un termen de 100 de zile - 1-1681820646.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a acordat un termen de 100 de zile pentru a însănătoşi ţara după săptămâni de proteste şi furie, ca reacţie la planurile sale nepopulare de a creşte vârsta de pensionare, cerând guvernului său să deschidă discuţii cu sindicatele pe o gamă largă de probleme, relatează agenţia Reuters.

Într-un discurs televizat, în plină criză politică legată de aprobarea acestei reforme, Macron a insistat asupra faptului că modificările aprobate de guvernul său sunt singurul răspuns posibil la creşterea progresivă a numărului de pensionari şi a speranţei de viaţă.

El a spus că reforma pensiilor „este necesară” pentru a evita acumularea de deficite şi a propus un nou „pact social” pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă.

În acest discurs televizat, la două zile după ce a promulgat legea de creştere a vârstei de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani, Macron a declarat că doreşte ca premierul să propună măsuri privind condiţiile de muncă, legea şi ordinea publică, educaţia şi sănătatea.

„La 14 iulie, trebuie să fim capabili să facem un bilanţ”, a spus Macron, referindu-se la Ziua Bastiliei (cucerirea fortăreţei la 14 iulie 1789), ziua naţională a Franţei, adesea o piatră de hotar în politica franceză.

„Avem în faţa noastră 100 de zile de linişte, unitate, ambiţie şi acţiune pentru Franţa”, a declarat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9937 secunde