Preşedintele Joe Biden, vizită istorică în Papua Noua Guinee

201
Preşedintele Joe Biden, vizită istorică în Papua Noua Guinee - 1-1682576788.jpg

Articole de la același autor

Joe Biden va deveni primul preşedinte american în exerciţiu care va vizita Papua Noua Guinee pentru o călătorie scurtă, dar simbolică, a declarat, joi, 27 aprilie, ministrul de externe al arhipelagului din Oceania, Justin Tkatchenko, notează agenţia AFP.

„Va veni pe 22 mai, în cursul dimineţii, şi va rămâne doar trei ore”, a declarat şeful diplomaţiei de la Port Moresby, adăugând că discuţiile ar urma să se concentreze pe probleme economice, de securitate şi schimbări climatice.

Preşedintele american intenţionează să facă escală la Port Moresby în mai, în marja călătoriilor sale la summitul G7 din Japonia şi a unei vizite la Sydney cu alianţa informală numită QUAD pe care o formează cu Japonia, Australia şi India, a precizat ministrul de externe.

Această vizită prezidenţială este un semn al importanţei strategice tot mai mari pe care o are Papua Noua Guinee, într-o regiune în care China se afirmă din ce în ce mai mult.

Forţele aeriene germane au participat pentru prima dată la festivităţile de celebrare a statului Israel

Forţele aeriene germane au fost pentru prima dată reprezentate la festivităţile de celebrare a Zilei Independenţei statului Israel, care şi-a sărbătorit aniversarea de 75 de ani cu o paradă aeriană deasupra unor zone întinse ale Israelului, informează agenţia DPA.

Aripile unui aparat Eurofighter care a participat la paradă erau decorate cu drapelele german şi israelian.

Însă, avionul nu a fost pilotat de un pilot german de top, după cum informase media. Chiar dacă armata israeliană anunţase înainte că general-locotenentul Ingo Gerhartz, inspector al forţelor aeriene germane, va pilota personal aparatul Eagle Star 2.0 Eurofighter la festivităţi, acest lucru nu era de fapt planificat şi Gerhartz nu a pilotat avionul.

12 rachete de semnalizare au fost aprinse în cadrul ceremoniei principale de la Ierusalim, simbolizând cele 12 triburi israelite menţionate în Biblie.

Festivităţile aniversare au fost umbrite de disputa asupra reformei judiciare planificate de guvern, pe care oponenţii o resping ca fiind un pericol pentru democraţie. Mii de persoane au participat la o demonstraţie la Tel Aviv, în seara zilei de marţi.

Statul Israel a fost proclamat pe 14 mai 1948. Fondatorul statului, David Ben Durion, a citit atunci cu voce tare, la Tel Aviv, Declaraţia de Independenţă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3623 secunde