Preşedintele Recep Erdogan: „Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene”

277
Preşedintele Recep Erdogan: „Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene” - 1-1696229001.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un avertisment atât la adresa teroriştilor, cât şi a Uniunii Europene, care face Turcia să aştepte de 40 de ani, declaraţie venită după atentatul sinucigaş comis, duminică, la Ankara şi în urma unei hotărâri a CEDO care „este ultima picătură care a umplut paharul”, relatează agenţia AFP.

„Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene, care ne face să aşteptăm la uşa ei de 40 de ani”, a spus Recep Tayyip Erdogan în şedinţa de deschidere a noii sesiuni parlamentare, adăugând că nu va tolera noi exigenţe sau condiţii în procesul de aderare a Turciei la UE, un proces în prezent blocat.

„Dacă ei nu renunţă la unele nedreptăţi, cum ar fi impunerea vizelor, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează greşelile, vor pierde complet dreptul de a exprima aşteptări politice, sociale, economice sau militare din partea noastră. Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului de aderare, care există doar pe hârtie, atunci aceasta va fi decizia lor”, a completat preşedintele turc.

Manifestarea sa furioasă pare să fie provocată de o decizie de săptămâna trecută a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a condamnat Turcia pentru o sentinţă în care un bărbat a fost condamnat pentru apartenenţă la o organizaţie armată doar pe baza utilizării aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock, aplicaţie considerată de guvernul turc un instrument privilegiat de comunicare al autorilor loviturii de stat eşuate din 2016.

„Decizia CEDO este ultima picătură care a umplut paharul”, a adăugat de altfel Erdogan în masajul său virulent la adresa UE, deşi CEDO este o instituţie afiliată Consiliului Europei, fără legătură cu instituţiile UE.

„Membrii organizaţiei teroriste şi partizanii lor care sunt încurajaţi de această decizie să nu-şi facă speranţe în zadar! Această decizie nu le va da nicio uşurare sceleraţilor membri ai FETO”, a promis Erdogan, făcând referire al organizaţia clericului Fetullah Gulen, refugiat în SUA şi considerat de Ankara autorul tentativei de lovitură de stat din 2016.

„Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a insistat preşedintele turc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4433 secunde