Președintele regiunii italiene Lombardia, anchetat pentru corupție

287
Președintele regiunii italiene Lombardia, anchetat pentru corupție - lombardia-1343312838.jpg
Președintele celei mai bogate regiuni italiene, Lombardia, al cărei centru administrativ este Milano, este anchetat pentru corupție, a anunțat Parchetul din Milano, relatează AFP.

Membru al Partidului Popolo della Liberta (PdL), al lui Silvio Berlusconi, și al mișcării catolice Comuniune și Eliberare, Roberto Formigoni este acuzat de către magistrați că a beneficiat de vacanțe de lux sau de sejururi pe iahturi oferite de către unul dintre prietenii săi, omul de afaceri Pierangelo Dacco, plasat în detenție în cadrul acestei anchete. În schimbul acestor avantaje, Formigoni ar fi aprobat, potrivit magistraților, fonduri pentru Fundația Maugeri, o clinică din Pavia, care îl însărcinase pe Dacco să intervină pe lângă el.

Valoarea cadourilor oferite lui Formigoni și apropiaților săi ar fi de circa nouă milioane de euro. În total, potrivit anchetei, aproximativ 70 milioane de euro ar fi ieșit din conturile clinicii pentru a constitui conturi obscure tranzitând îndeosebi conturile din Elveția.

Formigoni este trecut în registrele cu persoane vizate de anchetă începând din 14 iunie, dar Parchetul n-a anunțat public decât miercuri, după ce l-a înștiințat oficial. El va fi interogat în curând de către magistrați.

Politicianul, care conduce regiunea din 1995, a negat întotdeauna faptele și a denunțat media care a relatat despre acest caz.

"Informații eronate au fost publicate despre mine cu o intenție publică clară", a declarat el, ieri, dând asigurări că regiunea nu este în măsură să favorizeze o clinică precum Fundația Maugeri, care ține, în opinia sa, de responsabilitatea statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3404 secunde