Președintele Rusiei se opune rezolvării prin forță a conflictelor

332

Articole recomandate

Președintele rus Dmitri Medvedev a dat asigurări vineri, la summitul UE- Rusia, că țara sa se opune oricărei rezolvări prin intermediul "forței" a "conflictelor înghețate", aluzie vizibilă la dosarul Abhaziei, regiune separatistă prorusă din Georgia, relatează AFP.
"Rusia și Uniunea Europeană au aceeași abordare în ceea ce privește chestiunile de securitate. Ne bazăm pe respectarea dreptului internațional, prin metode politice, fără recurgere la forță, pentru rezolvarea conflictelor", a declarat el într-o conferință de presă comună cu liderii europeni, susținută la Hantî-Mansiisk, în Siberia.
"Conflictele înghețate", ca cel dintre Abhazia și Georgia, s-au aflat pe ordinea de zi a summitului UE-Rusia.
În fața unei noi intensificări a tensiunii dintre Moscova și Tbilisi în jurul republicii separatiste georgiene Abhazia, europenii cer Rusiei să respecte "integritatea teritorială" a Georgiei și speră să calmeze situația determinând părțile implicate să negocieze. Dar, deocamdată, poziția lui Medvedev pare să fie la fel de dură ca aceea a lui Putin. Medvedev l-a primit joi pe liderul abhaz Serghei Bagapș, cu doar câteva zile înainte de deschiderea summitului UE-Rusia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8435 secunde