Președintele Turciei vorbește despre o nouă Constituție

108
Președintele Turciei vorbește despre o nouă Constituție - turcia-1447152829.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a pronunțat, azi, pentru reforme și o nouă constituție în următorii patru ani, după ce recentele alegeri anticipate de la 1 noiembrie au readus partidului său Justiție și Dezvoltare (AKP) majoritatea absolută în parlament, transmite Reuters.


'Alegerile de la 1 noiembrie au deschis patru ani de stabilitate și încredere. Să facem din această perioadă un timp al reformelor, cu prioritatea unei noi constituții', a afirmat Erdogan la Ankara, cu prilejul unei ceremonii de comemorare a 77 de ani de la decesul fondatorului statului modern turc, Mustafa Kemal Ataturk.


Potrivit lui Erdogan, preocupările legate de regim ar trebui lăsate deoparte, astfel încât țara să se poată concentra asupra viitorului său.

Azi, în raportul anual referitor la progresele Turciei în vederea aderării la blocul comunitar, Comisia Europeană a criticat o 'tendință negativă' în ce privește respectarea statului de drept și 'regrese grave' în materie de libertate de exprimare, într-o perioadă în care Uniunea Europeană se află în pline negocieri cu Ankara vizând cooperarea pentru stăvilirea valului de migrație, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Sport : Turcia s-a calificat la Euro 2016!
Pagina a fost generata in 0.4044 secunde