Prețul imobilelor din Constanța a scăzut cu 15% în ultimele 8 luni

836
Conform experților imobiliari, piața a scăzut considerabil în 2008 față de 2007. "Din iarnă, prețurile locuințelor au scăzut cu cel puțin 15%", a declarat Gabriel Băncilă, specialist în domeniu.
"Ritmicitatea tranzacțiilor imobiliare în 2008 a scăzut dramatic față de 2007. Piața a suferit un declin din 2 motive principale", susține Ilie Ghiță, angajat la o agenție imobiliară locală. "Un prim motiv ar fi sistemul de creditare imobiliar pe plan mondial care este din ce în ce mai draconic. Al doilea motiv este sărăcia. Cheltuielile au crescut, iar veniturile nu mai sunt aceleași. Un rezultat imediat a fost scăderea veniturilor agentului imobiliar de aproape 9-10 ori."
Pentru Constanța, cele mai scumpe apartamente rămân cele din zonele centrale, locuințele de pe Bulevardul Mamaia, din zona Faleză Nord și nu în ultimul rând în zona pieței Ovidiu, căutată în special de investitorii străini datorită valorii istorice și arhitecturii. Costineștiul este o atracție pentru investițiile mici, prețurile ajungând la 150 - 250 euro pe metru pătrat. Loturile din zona Ovidiu, Valul lui Traian sunt în continuare la mare căutare și costă între 25 si 80 euro pe metru pătrat.
"Prețurile din Constanța la imobile sunt apropiate de cele din capitală", a mai declarat Ilie Ghiță pentru Cuget Liber. De asemenea, Clujul, Brașovul sunt la același nivel. Majoritatea investițiilor imobiliare merg in orașele mari, cu potențial turistic iar prețurile sunt pe măsură.
Florian GHEORGHE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7811 secunde