Prima infectare umană cu virusul H7N9 al gripei aviare, confirmată la Beijing

130
Prima infectare umană cu virusul H7N9 al gripei aviare, confirmată la Beijing - virus-1365841199.jpg
O fetiță de șapte ani este purtătoare a virusului H7N9 al gripei aviare la Beijing, primul caz oficial raportat în capitala chineză, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare, citate de agenția China Nouă, preluată de AFP.

Tulpina H7N9 a gripei aviare, care nu se transmitea la om până acum, a infectat circa 40 de persoane în estul Chinei, la Shanghai și în jurul acestui oraș, iar cazul confirmat la Beijing este prima infectare umană departe de această regiune, semn că virusul se propagă.

Cel mai recent bilanț al autorităților sanitare este de 11 morți în rândul persoanelor infectate.

Shanghai, capitala economică a Chinei, a luat măsuri pentru a încerca să oprească răspândirea infecției, în timp ce industria avicolă chineză este puternic afectată pe plan comercial din cauza acestor măsuri.

Nu există nicio dovadă a transmiterii virusului H7N9 de la om la om, a dat asigurări la Beijing Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Directorul general al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE), Bernard Vallat, a calificat joi drept 'excepțională' situația creată de virusul H7N9 al gripei aviare, deoarece detectarea sa este 'foarte dificilă' la păsări.

'Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, ne confruntăm cu o situație excepțională, întrucât avem de-a face cu un virus al gripei foarte slab patogen pentru păsări și care are capacitatea de a provoca o boală gravă la persoanele infectate', a declarat dr Vallat.

Virusul H5N1 al gripei aviare a făcut peste 360 de morți pe plan mondial, între 2003 și 12 martie 2013, potrivit OMS.

Cercetătorii se tem că o mutație virală ar putea permite contaminarea de la om la om, ceea ce ar putea declanșa o epidemie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.594 secunde