Concurs Prima ședință de consiliu județean, cu armele pe masă

647

Articole de la același autor

Ședința ordinară de ieri a Consiliului Județean Constanța (CJC) s-a transformat într-un alt show ieftin al dezbaterii proiectelor ce privesc soarta județului. Maestrul de ceremonii, președintele CJC Nicușor Constantinescu, a demonstrat că știe să "gestioneze" foarte bine întrunirea. Fără microfon. Prin țipete. "Vreți să vă demonstrez că eu pot să țip mai tare?", a ținut el să îi explice acest lucru unui consilier PD-L.

Constantinescu părea ieri pus "pe repeat". Aproximativ la sfârșitul fiecărui proiect, insista să se mândrească cu încrederea pe care i-au acordat-o cetățenii. "Deranjează pe cineva că cetățenii ne-au dat nouă încredere? Care este problema? A fost vot uninominal. Așa am fost ales", se fălea încontinuu președintele CJC, trădând parcă niște frustrări puerile, la un moment dat. La fel de pueril, el nu a scăpat însă nici o ocazie de a bloca inițiativele colegilor din opoziție (consilieri PNL și PD-L). Așa s-a întâmplat atunci când pedeliștii au dorit validarea celor trei consilieri cărora li s-a refuzat acest drept și în ședința de constituire a CJC: Ion Popescu, Gheorghiță Corbu și Zanfir Iorguș. "Cum să colaborez cu dumneavoastră?", s-a plâns Constantinescu. "Întrebați-l pe Mihai Petre. El știe ce este? Care este situația lui? Este sau nu consilier?", a încercat el o deraiere de la subiect, invocând drept scuză crizele din PD-L.

De ochii lumii…
Unul dintre cele 51 de proiecte de pe ordinea de zi și propus spre aprobare a fost cel de stabilire a celor șase consilieri județeni, membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Inițial, pe lista propușilor se numărau Nicușor Constantinescu, vicepreședinții CJC Cristian Gheorghe Darie și Nicolae Cristinel Dragomir, precum și consilierii județeni Ion Dumitrache, Nicolae Dospinescu și Ioan Mărcuș. Toți, membri PSD. "Și noi reprezentăm un segment de populație care ne-a trimis aici", a încercat să își facă dreptate consilierul liberal Mihai Lupu. De-abia după intervenția lui Adrian Gheorghiță (PD-L) și a lui Lupu, care au solicitat și includerea unor membri PNL și PD-L, conducerea CJC a binevoit să supună votului noi propuneri. Doar de ochii lumii, însă. Cu toate că au fost propuși Viorel Sorin Ciutureanu (PNL) și Adrian Gheorghiță (PD-L), ei nu au avut destul de multe voturi pentru a intra în ATOP.
De remarcat că Lupu nu era la prima tentativă de a introduce în structura ATOP și un membru PNL. Mihai Lupu a menționat în plen că, doar cu o zi în urmă, el făcuse aceeași propunere și în ședința de comisie, propunerea lui fiind ignorată însă de colegii PSD.

Hotărâri aprobate în culori electorale
La un moment dat consilierii PD-L au semnalat existența unui alt proiect colorat politic legat de participarea CJ în cadrul Programului "Spectacole pentru copii - Constanța Estival 2008". Sesizarea a venit din partea consilierului PD-L Ionel Manafu care a menționat că el și colegii lui de partid votează proiectul dar îl consideră "mită electorală". Nicușor Constantinescu s-a făcut roșu ca racul și a izbucnit în fel și fel de scuze și acuze. Cea mai "îndrăzneață" a fost: "Ce, m-ați văzut pe mine fotografiat alături de copii?" (arhivele ziarelor stau mărturie!!!).
Tot Manafu a fost cel care a mai semnalat un aspect… (a)politic. Când s-a aprobat proiectul referitor la organizarea și desfășurarea Festivalului Mamaia 2008, pedelistul a întrebat retoric de ce nu s-a acordat un sprijin financiar și festivalului "Mamaia Copiilor". Constantinescu s-a ascuns în spatele unor scuze nefondate, trecând repede la alt proiect de pe ordinea de zi.
S-a făcut remarcat în ședința de ieri, din nou, și consilierul PSD Ion Dumitrache. Un fel de… Johnny Joker… Când era nevoie de o replică, hop Dumitrache. El singur ajunsese la un moment dat să se înscrie la cuvânt… "preventiv".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8775 secunde