Primul oficial chinez de rang înalt care vizitează Ucraina, de la începutul războiului

185
Primul oficial chinez de rang înalt care vizitează Ucraina, de la începutul războiului - china-1684165715.jpg

Articole de la același autor

Un înalt reprezentant al Chinei va avea un turneu în Europa, începând cu Ucraina și terminând cu Rusia. Diplomatul va ajunge mai întâi în Ucraina și apoi în Rusia. Călătoria își propune, potrivit oficialilor de la Beijing, să caute “rezolvări politice” pentru criza din Ucraina.


Li Hui, reprezentantul special al Chinei pentru afacerile eurasiatice va vizita, de asemenea, Polonia, Franța și Germania, a anunțat Ministerul de Externe, informează Europa Liberă.
Vizita are ca scop, „comunicări aprofundate cu diferite părți, pentru o soluționare politică a crizei din Ucraina”.


Li Hui, fost ambasador la Moscova, vorbitor fluent de rusă, este cel mai înalt oficial chinez care vizitează Ucraina de când Rusia și-a început invazia pe scară largă în februarie 2022.


Călătoria lui are loc într-un moment în care se discută tot mai mult de o contraofensivă a Ucrainei, de recuperare a teritoriul ocupat de Rusia.


Vizita înaltului diplomat chinez la Kiev are loc după ce, în aprilie, președintele chinez Xi Jinping a avut prima discuție oficială, telefonic, cu omologul său ucrainean, de la începutul războiului.
Atunci, președintele Ucrainei a descris discuția drept „lungă și semnificativă”, în timp ce Xi Jinping a spus că „poziția de bază a Chinei este de a promova pacea prin discuții”.


Importanți lideri europeni, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au călătorit la Beijing și au cerut Chinei să joace un rol mai activ în limitarea acțiunilor Moscovei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.595 secunde