Primul zbor direct România - SUA, după 20 de ani

317
Primul zbor direct România - SUA, după 20 de ani - primul-zbor-romania-sua-1717770256.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 7 iunie, după o pauză de 20 de ani, a fost efectuat primul zbor direct către SUA. Cursa H4101 a decolat de pe aeroportul Otopeni cu destinația New York.


Acesta este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani. Aeronava Airbus A330, cu înmatricularea românească YR-KID, este așteptată să aterizeze pe aeroportul JFK, din metropola americană, la ora locală 11:35, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore.


Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvențe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur. Aeronava HiSky va decola de la București la ora locală 8:30 și va ateriza la New York la ora locală 11:35. Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6:15.


Aeronava long-courier, utilizată pentru efectuarea zborului peste ocean, Airbus A330-200, este prima de acest tip înregistrată în România și a intrat în flota companiei HiSky în luna decembrie a anului trecut. Cu o autonomie de peste 14 ore și o viteză de croazieră de 870 km/h, A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body, propulsat de două motoare Rolls Royce Trent 772B. Aeronava care a decolat către New York are o configurație cu două culoare și un număr total de 275 de locuri, împărțite în două clase de servicii, business și economic.


Conform datelor de trafic, compania românească este, din 2023, a doua cea mai mare după numărul de pasageri transportați, și al patrulea cel mai important operator de pe aeroporturile din România.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7556 secunde