Priștina a numit un sârb la conducerea poliției din nordul Kosovo

61

Articole recomandate

Ministerul de Interne kosovar a numit un sârb la conducerea poliției din nordul Kosovo, o regiune populată în majoritate de sârbi, în cadrul unui acord privind normalizarea relațiilor dintre Priștina și Belgrad. 

Această decizie intervine cu două zile înainte de reuniunea Consiliului European, la care se va decide dacă Belgradul și Priștina merită să-și continue apropierea de blocul celor 27.

Acordul, parafat de Belgrad și Priștina, la 19 aprilie, sub auspiciile Uniunii Europene, vizează gradul de autonomie acordat celor 40.000 de sârbi din nordul Kosovo, o regiune sprijinită de Serbia și care scapă practic de sub controlul Priștinei.

Punerea în aplicare a acordului este condiția principală impusă de Bruxelles în vederea stabilirii unei date pentru deschiderea negocierilor de aderare a Serbiei, dar și pentru a aproba progresul Kosovo în procesul de integrare europeană.

"În baza puterilor rezultate din acordul dintre Belgrad și Priștina, ministrul de Interne Bajram Rexhepi l-a numit pe Nenad Djurici șef la Directoratul Regional Mitrovița Nord de poliție", a anunțat ministerul într-un comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde