Procesul penal împotriva lui Donald Trump, din 14 august, în Florida

183
Procesul penal împotriva lui Donald Trump, din 14 august, în Florida - 1-1687340370.jpg
Aileen Cannon, judecătoarea principală din dosarul penal deschis împotriva fostului preşedinte american Donald Trump în legătură cu documentele clasificate găsite în locuinţa sa din Florida, a stabilit că procesul cu juraţi va avea loc începând cu data de 14 august, la Fort Pierce, la 208 kilometri de Miami, transmite agenţia EFE.

Judecătoarea a precizat că perioada de desfăşurare a procesului este de două săptămâni începând cu 14 august şi că, în cazul în care dintr-un anumit motiv acesta va fi amânat, se va derula cât mai curând posibil.

Termenul limită pentru ca apărarea şi acuzarea să-şi prezinte moţiunile în legătură cu procesul este 24 iulie, urmând ca o audiere pentru a aborda toate aspectele legate de calendar să aibă loc pe 8 august.

Procurorul special Jack Smith, însărcinat cu ancheta, a promis că procesul împotriva lui Trump şi a asistentului său, Waltine Nauta, acuzat de complicitate, va fi „rapid şi în conformitate cu interesul public şi cu drepturile acuzaţilor”.

Trump a fost acuzat, pe 13 iunie, de 37 de infracţiuni penale federale pentru manipularea necorespunzătoare a unor documente oficiale după ce a părăsit preşedinţia SUA (2017-2021). Unele dintre aceste infracţiuni se pedepsesc cu până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9221 secunde