Producția agricolă a SUA, amenințată de o gravă secetă

336
Producția agricolă a SUA, amenințată de  o gravă secetă - corntop1-1342702867.jpg
SUA se confruntă, de la jumătatea lunii iunie, cu o secetă extinsă și cu o caniculă ce amenință producția de cereale, ale căror prețuri au crescut semnificativ, transmite AFP.

"Este fără îndoială situația cea mai gravă din ultimii 25 de ani", a afirmat secretarul american de Stat pentru Agricultură, Tom Vilsack, după întâlnirea cu președintele Barack Obama. Totuși, el a afirmat că fenomenul nu a atins încă gravitatea secetei din anul 1988, chiar dacă acum este afectată o parte mai parte din teritoriul țării, și anume circa 61%, iar meteorologii prevăd încă o lună cu temperaturi foarte ridicate.

În ciuda creșterii spectaculoase a prețului cerealelor pe piață, responsabilul american a afirmat că încă este greu de estimat efectul secetei asupra recoltelor. Dar potrivit lui Joseph Glauberm, economist la departamentul Agriculturii, 38% din culturile de porumb și 30% din cele de soia, produse la care SUA sunt lider mondial, se găsesc într-o stare critică. Din luna mai, prețul pentru soia a crescut cu 26%, iar cel al porumbului cu 50%.

De asemenea, sunt afectați și crescătorii de animale, dar în mod paradoxal prețul cărnii a scăzut, ca urmare a faptului că aceștia sacrifică tot mai multe dintre ele din cauza lipsei furajelor și astfel saturează piața, ceea ce însă pe termen lung ar putea avea ca efect o creștere a prețului, drept consecință a reducerii șeptelului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1927 secunde