Produsele ecologice de pe piața constănțeană, scumpe și slab promovate

2336
4
În ultimul timp, produsele ecologice au câștigat din ce în ce mai mult teren, în defavoarea celor obișnuite, cu E-uri. Spre deosebire de cele din urmă, produsele ecologice reprezintă o alegere sănătoasă pentru alimentația zilnică, fiind lipsite de conservanți și aditivi. Market - urile oferă o mare varietate de produse ecologice.

Din păcate, nu sunt promovate corespunzător. În afară de Mega Image, unde produsele ecologice aveau un raft numai al lor, în restul magazinelor erau amestecate cu alimentele obișnuite. Nici Ministerul Sănătății și nicio altă autoritate nu a demarat vreo campanie de promovare a unei alimentații sănătoase bazate pe consumul alimentelor ecologice. De altfel, foarte puțini consumatori se opreau la rafturile cu astfel de produse, preferând să pună în coș pâinea, ouăle și sucul obișnuite.

Pâine hipocalorică
Pâinea de secară multi cereale (500 gr - 6,6 lei) și pâinea de secară hipocalorică (250 gr - 4,49 lei) reprezintă o opțiune pentru cei care doresc să consume în continuare pâine fără să-și mai facă griji că se îngrașă. Se recomandă consumul lor în maxim două zile de la desfacerea ambalajului, tocmai pentru că nu conțin deloc conservanți. Aceste produse se găsesc în Carrefour, Mega Image, Metro, Real, Kaufland.
Tot la Real se comercializează produsele altor două firme internaționale: Mestemacher și Vita Star. Pâinea cu semințe, integrală neagră, de secară, "4 cereale", "Pumpernickel" și pâinea neagră se găsesc în rafturi la prețul de 2.99 lei, iar cea cu semințe de in este 2,69 lei. Conform etichetelor de pe ambalaj, aceste produse nu conțin aditivi alimentari chimici, de sinteză (emulgatori, amelioratori, îndulcitori, conservanți, afânători, coloranți etc.). Spre deosebire de pâinea albă obișnuită, cea integrală aduce organismului un aport substanțial de fibre alimentare și de substanțe nutritive.

Ouă ecologice
Ouăle ecologice sunt produse noi pe piața românească și, astfel, nu prea răspândite sau cunoscute de către consumatorul obișnuit. Deocamdată, singurul producător și distribuitor de ouă ecologice este Cortina BioProd, care comercializează ouăle în caserole biodegradabile, de 10 bucăți, la prețul de 8,8 lei, la Carrefour. Pentru a obține ouă ecologice, furajele folosite în hrana păsărilor nu trebuie să conțină substanțe chimice de sinteză, pesticide, hormoni, proteină de origine animală, iar păsările nu sunt tratate cu antibiotice.

Băuturile care te mențin "în armonie" cu natura
La Mega Image produsele ecologice au un raft dedicat numai lor. Produsele DLL sunt sucuri ecologice, disponibile în multiple variante: de mere, de portocale, de morcov, multifructe, de legume sau de sfeclă roșie, la doar 9,99 lei. De menționat că toate produsele sunt inscripționate cu certificatul calității RO-ECO-007-ECOCERT, care atestă faptul că produsele au fost obținute prin practicarea agriculturii ecologice, lucru care le garantează calitatea. După ce produsul a fost desigilat nu este recomandat păstrarea lui la frigider mai mult de cinci zile.
Sole e Natura a pus pe piață o băutură naturală din soia, la doar 10,49 lei 1000 ml, care asigură 15 % din doza zilnică recomandată de calciu.

Paste din grâu spelta
"Tagliatellele spelta integral", din grâu spelta, sunt alegerea perfectă pentru cine este iubitor de paste și dorește, în același timp, să-și protejeze sănătatea. Grâul spelta și-a dovedit calitățile în diete de tratare a bolilor degerenative, a îmbolnăvirilor pielii și mucoaselor și a deranjamentelor metabolismului și digestiei. În plus, îmbunătățește regenerarea sângelui și metabolismul sistemului nervos. Efectele pozitive ale grâului spelta sunt cunoscute mai ales la neurodermite. Neurodermita este o boală de piele larg răspândită, mai ales la copiii mici, la care alergiile la alimente pot fi un factor declanșator al simptomelor. Grâul spelta s-a confirmat în cel mai bun mod drept dietă de bază pentru neurodermită.

Siropul de arțar înlocuiește zahărul
Siropul de arțar (250 ml - 22,59 lei), obținut din suc de arțar canadian, înlocuiește cu succes mierea de albine și zahărul. Delicatesă naturală, cu gust fin de caramel, se poate utiliza ca dressing pentru cele mai rafinate mâncăruri (fripturi, salate, etc.) și ca îndulcitor pentru orice tip de desert (în special pentru clătite, torturi și înghețată). Întărește sistemul imunitar al organismului.
Orezul thai roșu (500 gr - 5,99 RON) este bogat în fibre alimentare, magneziu, seleniu, fier și complexul de vitamine B. Uleiul din germenele bobului de orez thai roșu conține acizi grași nesaturați, cu efect benefic asupra sănătății.
Zahărul din trestie nerafinat (500 gr - 7,14 RON ) nu conține organisme modificate genetic (GMO), gluten, fenilalanină și nici substanțe de origine animală, fapt ce-l face ideal pentru toate rețetele de panificație și patiserie-cofetărie.
Este recomandat din punct de vedere terapeutic în diete fără grăsimi, fără sare, vegetariene, fără gluten, în diete regenerante și vitalizante, în tratamentele cu plante sau tincturi, ș.a. De asemenea, poate înlocui zahărul alb în bucătărie. Zahărul brun și auriu, din trestie, nerafinat se metabolizează în organism în același mod ca și zahărul alb rafinat, de aceea el nu este recomandat diabeticilor.

Deserturi din soia
Deserturile din soia (Linia Provamel - lune, vanilie, ciocolată, caramel - 3,59 lei -125 gr) potolesc pofta de dulciuri într-un mod sănătos, iar dimineața ar putea fi întâmpinată cu gaufre cu miere, belgiene sau belgiene cu ciocolată (250 gr - 10,69 lei).
Uleiul din germeni de porumb se găsește în magazine la prețul de 5.21 lei - 500 ml și 9.80 lei - la 1000 ml. Presat la rece, uleiul din germeni de porumb este asimilat de organism în proporție de 99%, fiind de două ori mai bogat în vitaminele A,D și E decât oricare alt tip de ulei, inclusiv cel de măsline. Conține 0% colesterol, proteine și carbohidrați.

Miere ecologică
Mierea ecologică este prezentă pe rafturi în trei variante: miere de salcâm, miere polifloră și miere de pădure. În hrănirea albinelor nu s-au folosit antibiotice și zahăr convențional. Pentru a respecta bogăția în vitamine, minerale și enzime a acestui produs 100% natural, producția de miere se realizează fără adăugarea nici unei substanțe străine, fără conținut de antibiotice sau zahăr, testată în laboratoare de specialitate, fără a altera, în nici un fel, proprietățile sale curative.
Pentru cei care nu au timp să colinde magazinele, produsele Natura Land sunt disponibile și prin comandă online, suma minimă fiind de 250 lei, preț în care este inclus și transportul.
Andreea IACOB

Comentează știrea

www.leuschen.org
11 martie 2014

If you wish for apt take much from this post afterward you must apply such strategies apt your won webpage. www.leuschen.org http://www.leuschen.org/images/libraryuk2408.html

11 martie 2014

Stiri Actual : Produsele ecologice de pe piața constănțeană, scumpe și slab promovate | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online zyhtmxpwkvl Christian Louboutin Outlet Online zkekrwfajx Louis Vuitton Outlet Online tjnfxtl Louis Vuitton Outlet Online spduykm Ray Ban Outlet Store Online xidwowcm www.nintendoforcemagazine.com nxqgqtkcgi Ray Ban Sunglasses Outlet rhbbvewwwhp Ray Ban Sunglasses Outlet ahbmyz Ray Ban Wayfarer Sunglasses wnuemkyalx Oakley Outlet sprvnqsmtoy Oakley Outlet dihxsnvlfb Oakley Outlet jwxxdvbwox howverticaljump.com ovnimp www.saskatoontemple.net pfsywjzk {www.lee0203bux.com|Louboutin Outlet|Christian Louboutin Outlet Online|Christian Louboutin Outlet vwzvigom {etcnigeria.com|Oakley Outlet|Oakley Sunglasses Outlet tqonytxamj {www.call-center-depot.com|Christian Louboutin Outlet|Cheap Christian Louboutinchristian louboutin outlet ukpgxotn christian louboutin outlet kcftkkrx christian louboutin outlet ljyhzypfodd christian louboutin outlet ugqeond louis vuitton outlet ryasbled louis vuitton outlet qqwldipqxp louis vuitton outlet nifupihcv louis vuitton outlet gvzlywymgca louis vuitton outlet bdbsqokxz ray ban sunglasses outlet wnljnmk ray ban sunglasses outlet atacppmahn ray ban sunglasses outlet gugwhwkx ray ban sunglasses outlet ikbwrlctxck ray ban sunglasses outlet mqblxwupwka oakley sunglasses outlet wikedh oakley sunglasses outlet eebsxxz oakley sunglasses outlet yujngfoev oakley sunglasses outlet qzwbgepyreh oakley sunglasses outlet http://www.kamiladryjanek.com

????????
14 iulie 2014
????????

??????????????:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-rolex.html ????????????:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-hublot.html ????????:http://www.cheapwatchcopy.com/cs-chanel.html ???????? http://www.cheapwatchcopy.com/

??????? ? ??? ??
26 august 2014
??????? ? ??? ??

????????????????????????????????????????????????????????? ??????? ? ??? ?? http://asinstrument.co.kr/newblance0806/m18199.html,

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6645 secunde