Proteste în Grecia. Peste 12.000 de persoane au ieșit în stradă: "Poporul grec nu mai poate"

184
Proteste în Grecia. Peste 12.000 de persoane au ieșit în stradă:

Peste 12.000 de oameni au ieșit în stradă sâmbâtâ seară la Salonic pentru a protesta față de noile măsuri de austeritate solicitate Greciei de căre UE și FMI, informează Mediafax.ro.
La începutul protestului, poliția estima numărul manifestanților la 12.000 de persoane, față de un record de 25.000 de protestatari ieșiți în stradă anul trecut cu aceeași ocazie, deschiderea Târgului internațional al orașului.
Manifestanții s-au repartizat în patru mulțimi: cea a marilor sindicate GSEE pentru privat și Adedy pentru sectorul public, mulțimea principalului partid de opoziție Syriza, de stângă radicală, cea a frontului sindical comunist Pame și cea a autonomilor și a extremei dreapta.
AFP a relatat că, la finalul protestului au avut loc confruntări între un grup de aproximativ o mie de manifestanți autohtoni și forțele de ordine, în apropierea universității.
Protestatarii au denunțat intensificarea austerității, reducerea nivelului de trai cu 35 la sută, dar și șomajul care a cuprins aproape un sfert din populația activă.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3449 secunde