Protestele din Turcia au DEGENERAT!

91
Protestele din Turcia au DEGENERAT! - turcia-1370933476.jpg

Articole recomandate

Zeci de polițiști antirevoltă au luat marți cu asalt Piața Taksim, la Istanbul, centrul mișcării de protest împotriva Guvernului care afectează Turcia de 12 zile, utilizând la scară largă grenade lacrimogene, relatează AFP.


Polițiștii, urmați de vehicule blindate prevăzute cu tunuri de apă, au luat cu asalt baricadele ridicate de manifestanți pe anumite bulevarde ce duc spre piață, dar nu se îndreptau spre Parcul Gezi, adiacent pieței, unde sute de protestatari și-au instalat corturi. Guvernatorul Istanbulului Hüseyin Avni Mutlu a subliniat că obiectivul operațiunii nu este îndepărtarea manifestanților din parc.


"Intenția noastră este să îndepărtăm pancarte și desene din piață. Nu avem alt obiectiv", a anunțat Mutlu într-un mesaj postat pe Twitter.


"Nu ne vom atinge în niciun caz de Parcul Gezi, iar (în Piața) Taksim nu vă vom atinge absolut deloc. Începând din această dimineață, sunteți încredințați fraților voștri polițiști", a adăugat guvernatorul, îndemnându-i pe manifestanți "să se ferească de posibile fapte" ale unor provocatori.


Numeroși tineri s-au dispersat pe străzi în apropierea Pieței Taksim și ripostau aruncând cu pietre și cocteiluri Molotov spre polițiști, care au început să utilizeze tunuri cu apă, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde