Putin s-a întâlnit cu liderul Emiratelor Arabe Unite, în efortul de intensificare a relațiilor cu statele din Golf

908
Putin s-a întâlnit cu liderul Emiratelor Arabe Unite, în efortul de intensificare a relațiilor cu statele din Golf - 1x1-1701879393.jpg
Președintele rus, Vladimir Putin, a salutat miercuri, în cursul vizitei în Abu Dhabi, dezvoltarea relațiilor cu Emiratele Arabe Unite, considerând această țară unul dintre principalii parteneri din Orientul Mijlociu, în contextul în care Rusia sfidează eforturile Occidentului de a o izola internațional din cauza invaziei în Ucraina.


Vladimir Putin s-a întâlnit în Abu Dhabi cu șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite. I-a mulțumit pentru primire și a declarat că vor discuta despre relațiile comerciale, dar și despre conflictele din Ucraina și din Fâșia Gaza, conform agenției Bloomberg.


”În acest moment, grație poziției dumneavoastră, relațiile noastre au atins un nivel fără precedent. Menținem contactele constante, inclusiv prin intermediul colegilor noștri”, a afirmat Vladimir Putin, citat de agențiile de presă Interfax și Reuters.


Liderul de la Kremlin a notat că, în 2022, schimburile comerciale dintre Rusia și Emiratele Arabe Unite au crescut cu 68%. ”Anul acesta, cred că vor evolua și mai mult”, a subliniat Vladimir Putin, insistând pentru stimularea cooperării industriale.


”Sigur că avem cooperare și în cadrul grupului OPEC+”, a insistat Vladimir Putin, salutând aderarea Emiratelor Arabe Unite la grupul națiunilor emergente BRICS.


”Eu voi fi fericit să continuăm activitățile comune în sensul intensificării cooperării bilaterale în diverse domenii”, a afirmat, la rândul său, șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite.


Avionul lui Vladimir Putin a fost escortat, în drumul spre Emiratele Arabe Unite, de patru avioane de vânătoare ruse de tip Suhoi Su-35. În contextul sancțiunilor impuse de Occident din cauza invaziei în Ucraina, Moscova a obținut autorizații speciale de survol din partea națiunilor tranzitate, a comunicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.


După vizita în Emiratele Arabe Unite, Vladimir Putin merge în Arabia Saudită, unde se va întâlni cu liderul de facto al țării, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.


Rusia face parte din grupul OPEC+, care tocmai a decis o nouă reducere a volumului producției de petrol. De altfel, vicepremierul Rusiei, Aleksandr Novak, a semnalat marți că Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și statele asociate (OPEC+) ar putea decide săptămâna aceasta noi reduceri ale producției de petrol. Statele Unite au criticat constant deciziile Arabiei Saudite, principalul membru al OPEC+, de a diminua producția de petrol.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7737 secunde